Blender
  • repvez
    #1745
    Bárhogy akarom megtanuléni a blendert nem engedi.
    Leszedtem a stabil 2.81es verziót.
    Ujra be akartam állitani a dolgokat, de egyszerüen nem müködnek benne ugy az eszközök ahoy kéne.
    Betettem a refképeket. csak anynit akartam ,hogy a különbözö nézetek képeit elmozgassam a másik nézeti kép széléig.Tehát mondjuk a top nézet széléhez huzni a left képét.
    ehhez gondoltam ,hogy a snap funkciót használom, hogy pontosan ott legyen.
    Természetesen hiába választottam ki az élhez snappelést, semmihez nem ugrott oda ellenben vitt magával olyan nézetet is ami ki sem volt jelölve.
    Ha kikapcsoltam a snap funkciót akkor nem mozgatott más nézetet, viszot nem mozdult semmerre a kép csak sikba scalezett.

    Az átlátszóság még mindig nem találom , hogy hogyan müködik, hogy a készitendő test anyaga átlátszódjon az élekkel vetrexekkel ,ugyhogy a refképet tisztán lássam mögötte.

    Aztán két testet össze akartam attacholni , az alt+j-vel meg is történt, majd a vertexeket akartam össze weldelni a merge funkcióval.Az első vertexnél müködött is, majd a következönél nem tudtam a 2 szemközti vertexet ugy kijelölni, hogy ne jelölödött volna ki magátol az elözöleg összemergelt vertex is. Igy a 3 vertex miatt a merge funkció ugyan ugy müködött,de összecseszte a modellt mivel a 3 vertexet egyberántotta.

    Az egész napomat YT videokkal töltöttem meg a netet bujtam, de egyenlöre nem találtam meg a hiba forrásást, mert máshol nem találkoztam lyen gondokkal.

    3ds MAx tutorialokat sokkal könnyebb lekövetni,mert ott mindenhez van menügomb és azokra kattintva az látszik, hogy mikor mit választ ki, de itt meg mindenhez billentyüket kell nyomogatni és az se mindegy, hogy hányszor meg milyen gyorsan. ami a legtöbb tutorba nem jelölnek, igy csak azt látni, hogy gyorsan halad a modellel,de hogy miket csinált közbe azt nem.