Blender
  • strepsils
    #1706
    Blenderben is a kiválasztott módhoz tartozó menük vannak oldalt , nem tudom miről beszélsz.

    Blenderben is megvan az a bizonyos kattintásra extrudálás a kattintási pontba képzeld csak egy cm t kell az ujjadat lejjebb vinni a Shift billentyűről az alatta lévő Ctrl re és tadamm , és nem csak edge módban hanem mind a három módban működik.

    Extrud menü ? lol Mind a három módban az E billentyű extrudál , az egérrel mozgatsz , görgőgombra vagy tengely címre XYZ kényszeríted tengelyekre és kattintásra véglegesíted a műveletet.

    Átlátszóság avagy váltás háló és solid nézet közt Z gomb .
    Pannolás jobbra balra Ctrl görgő.
    Pannolás föl le Shift görgő.
    Zoomolás : simán görgő vagy zoomolás lépcső nélkül Ctrl +görgőgomb egér előre hátra tolásával.
    Képernyő síkjának körbeforgatása Ctrl Shift görgő.
    Vadászrepülő módba lépés Shift F , mozgatás az alsó tájékoztató szerint.
    Kijelölt elemre ugrás és a körül forgatás most kb 3x fogom leírni hogy a numerikus pad vesszőjével történik.
    És a körül forgás egyszerűen a görgőgomb lenyomásával és az egér mozgatásával történik.
    És minden egérgomb meg mozgás meg pannolás sebessége ,finomsága , iránya ízlés szerint szabadon megváltoztatható a beállítások menüben.

    Több elem kijelölése az informatikában általában a Shift lenyomásával történik itt is.. ezenkívül van C azaz kör alakú kijelölő , B azaz border "ablak" kijelölő, és a Ctrl + egérgomb folyamatos lenyomásával szabadkezű kijelölő "húzom folyamatosan ott ahol akarom".

    Véletlenül kijelölve maradt elemeket a Z gomb nyomására átlászó nézetbe váltással egyből észreveszel mivel sárgán fog világítani .
    Ha azért nem veszed észre a kijelölve marad részeket mert messzire vannak a nézetedtől akkor numerikus / gombbal a nézet lokálisba vált ahol eltűnik minden más objektum csak a szerkesztett objektumod fog látszani .
    Vagy van a másik a Home billentyű az meg a layeren lévő összes objektumot megmutatja , kizoomol .

    Ez az AA dolog egy újítás a 2,8 ban de ki lehet kapcsolni mert másokat is idegesített asszem. Ahogy a kurzor egérkattintásra pozícionálását is ki tudod kapcsolni / input/ , keresőbe beírod hogy set 3d cursor és kiveszed a pipát.