Blender
  • strepsils
    #1704
    Kicsit saját magamat látom benned mikor anno elkezdtem blenderezni google sketch up után. Nekem is minden szar bajom volt és nem tudtam memorizálni ezt a kurva sok billentyű parancsot meg funkciót .
    De ha megszokod rájössz hogy nagyon is jó és kényelmes hogy billyentyű parancsokkal dolgozol.

    Amit írsz az új blenderről igazából azon is mosolygok mivel az is kurvára dettó ugyan azokkal a parancsokkal dolgozik csak át lett rendezve az ablak kezelés meg a réteg kezelés , hasonló lett gondolom a fizetős profi programokhoz bár életembe nem dolgoztam olyanokkal csak hallom .
    Egyáltalán mi az hogy az egér ctr alt shift el mindent meg lehetett csinálni? Nálad mit jelent a "minden" . Csak a modellezés műveleteihez tartozik alsó hangon 80 parancs.
    Az egész blender keveset mondok ha 500 elengedhetetlen parancsra élpül , ezt nem fogod megúszni legördülő menük nélkül és kétlem hogy a komoly programokban is másképp lenne ez.

    Ezt a zoomolás mizériádat továbbra sem értem . Többször is említettem hogy a numerikus vesszővel tudsz a kijelölt elemekre fókuszálni .
    Tehát vesszővel a nézeted fókuszába kerül minden amit kijelöltél és a görgővel tudsz előre hátra zoomolni . Ha eltűnik a tárgy előtted akkor az csak azért van mert a Clip start érték alá mentél . Vagy lejjebb kell venned a clip startot vagy hátrébb kell görgetned ennyi. Nem ugrálhat a kép , teljesen finoman tudsz a kijelölt elem körül pörögni ha a görgőt lenyomva tartod és mozgatod az egeret.

    Ha nem működik a vessző akkor nincs beállítva még . Nézd meg a beállítások / input/ Context set enum paramétert hogy milyen billentyűparancs van ráosztva . Ha semmi akkor állítsd be .