Blender
  • strepsils
    #1692
    Az a baj hogy te most egy olyan programról kérdezel amit én nem használok . Én valamikor régen letöltöttem azt a béta szart és semmire nem tudom használni mert minden gomb hiányzik belőle viszont azt nem tudom hogy neked mi van benne és mi nincs .

    A nézetedet is oldalt az N menüben tudnod kell állítani Clip start end paraméteren. Egy kijelölt alkatrészre meg a Num vesszővel ugrasz . Tárgyakat a Shift lenyomásával lehet finoman mozgatni nagyítani forgatni . Ugyan így a számok alatti csúszkákat is lehet finoman hangolni ezzel. A nézetnek nincs finom mozgása ,ha lelassul a görgőd akkor az is lehet hogy a kijelölésed a levegőben van mert a test mértani közepén van az aktív pont amire a vesszővel fókuszáltál.Ha több minden van kijelölve akkor a közepe a fókusz pont kivéve ha "active element" re van állítva a pivot point od az alsó menüsoron.


    De végül is tök jó ha én itt magyarázom hogy 2,78 ban mi hol van miközben te egy teljesen más felületű programot futtatsz .

    Én már ott kikészültem a 2,80 tól hogy nem értem miért van az sok szar layer ablak meg colection meg húsz fajta renderelési beállítás húsz fajta elérési útból és azt se tudom mit állítok át amikor az egyiket állítom.


    Amúgy ez a repülő nálam csak 700 000 vertex azért tudom mozgatni. Én nem hiszek ebben a subdivide meg array módosítókban , kipróbáltam és ugyan úgy leterheli a gépet mintha le lenne aplizva . Pedig nem az lenne a lényege hogy nem terheli meg a gépet?

    Amúgy sztem a repülő motorja nem blenderben készült mert nincs is Edit módja , nem szerkeszthető ,azt látom hogy valami group ban van behívva de nem találom magát a modellt egyik layeren sem.