Blender
-
Biztos meg lehet csinálni, de egyrészt lustaság fél egészség :D Másrészt meg elég macerás. Pl ott a fű, a particle editorban beállítod a random hosszúságot, meg minden kis részletet, ezt elég nehéz lenne imitálni képekkel, vagy csak rengeteg munkával, de sztem észrevehető lenne mert valami minta elkezdene ismétlődni. Leveleknél is azért jobb ha le van modellezve mert lehet forgatni random particle beálíltás szintén, mintha tényleg a szél fújná és nem kell félni hogy hülyén néz ki a kamerának mert pont úgy fordult ami már nem néz ki jól. Vagy ha ott van pl egy fa, könnyebb az embernek betenni az egész modellt és nézegetni, majd forgatni, úgy hogy az ág úgy lógjon be ahogy elképzeli stb, mint betenni egy képet amin már nem bír változtatni. Persze nyilván beállíthatja külön blend fileban is a fát olyan szögbe ahogy kell, majd kirendereli külön Film -> transparent háttérrel és akkor azt használja, de ez is extra macera.
Na de hogy jót is mondjak, árnyék vetésre pl tényleg maximálisan alkalmazható a módszer, én is használtam egyik képnél, nagyon jól bevált, ott tényleg felesleges munka lenne a gépnek teljes 3D fákat betölteni. Sőt háttérnek is tök ideális, jól el lehet zárni a látószöget ilyen félkör alakú fás képpel, amit gondolom valami panoráma fényképezővel csináltak eredetileg. Ott tökéletesen működik, de közelebbi objektumoknál talán jobban megéri a 3D-s fával szívni még ha belassítja is a masinát.
Egyébként tök jó, hogy írtál erről jó ötlet, remélem másnak is ad inspirációt.