Blender
-
Nem tudom miről beszélsz de jól megbonyolítod. Egyszerre több alkatrészt kijelölni a Shift nyomvatartásával tudsz . Fogod a kamionod kijelölgeted a kívánt alkatrészeket vagy egyszerre vagy külön ( nyilván ha projekt wievet akarsz akkor nem tudod egyszerre de nem is kell) .Az objektumod a kamion delta ablakában ott vannak az uv mapok amiket létrehoztál hozzá . Amelyik ki van jelölve az az aktív uv mapod ezért mondtam hogy a 001 re mivel oda akartad rakni a hűtőrácsot . Tehát az a lényeg hogy mindig amikor uv zel akkor az aktív uv mapodra fogja betenni . Az uv képernyőn való szerkesztés mozgatás méretezés kijelölés ugyan azokkal a gyorsbillentyűkkel működik mint 3D ben. Utána ha elrendezted a mapodon a cuccokat már exportálhatod is a layautod és még ott is beállíthatod a kép felbontását ha png be nyomatod ki.
UV mapok közti másolást még nem csináltam de az biztos működni fog ha rámész a többi apró alkatrészt tartalmazó mapodra ,bekapcsolod a Keep uv and edit mód gombot , előtte a 3D képernyőn A val megszűnteted az összes kijelölést majd visszamész az uv képernyőre és A val kijelölöd az összes alkatrészt ,most világít a 3D kamionodon ezek az alkatrészek . Most átkapcsolsz 001 es mapra és ezt is kiuvézod . Mostmár minden egy mapon van ,ezt a másik uv mapot a delta képernyőn a minusz gombbal ki is törölheted .