Az ArmA kampánya (amit annak hívnak) egy rakás f*s. Ez kétségtelen. A kiadás idejére nem lett kész a kampány amit adni akartak hozzá így kimaradt. Viszont a pénzre már szükségük volt. (viva független fejlesztés)
Amit lentebb írtál az még okés, hogy élményre vágysz és nem szimulációra, de azt is meg kell értened, hogy az addonkészítők többsége pedig pontos szimulációra vágyik. (én mint nem addonkészítő is). Az engine nem csak játékot szolgál ki, hanem mint te is tudod a VBS2 alapjául is szolgál. Az ArmA kicsit butább de minden belescriptelhető nagyjából mint ami a VBS-ben van. (meg butítható teljesen egy csomó dolog szóval ha arcade lövölde kell az is létrehozható)
Mindenesetre nekem jobban tetszik az Arma mint az eddigi FPS-ek amikkel játszottam (és Wolf3d óta jópár megordult már a gépemen)
persze nem is tartozók azok közé akik azt várták az ArmA-tól hogy kap egy 1.96- patchelt szinte tökéletes enginet (ez volt az utolsó verziószám OFP esetén) minden szép addonnal megáldva amit én akarok és hibátalnul fog futni.
Sokan elkövetik azt a hibát, hogy az Arma-t egy bugfixált addonokkal ellátott OFP-hez hasonlítják és nem pedig az OFP 1.00-hozképest ami pedig ildomos lenne szerintem lévén ez is csak egy csontváz amit megint nagyjából az addonmakerek fognak feltölteni minőségi tartalommal.