kassaidezso#5852
Az editorban elakadtam. Nem találom a problémát arra, hogy miként lehet megváltoztatni egy katona viselkedését. Beszúrok egy group-ot, és beállítom a wayponthoz az értékeket. De azok mintha furcsa anomáliát mutatnának viselkedésükben. Beállítom hogy open fire engage at will, careless, stb. Így nem lőnek, lehet köztük sétafikálni. Csak akkor lő(nek) ha fizikai kontaktust létesítek. Ez érthető is. Elvileg azt jelentené ez az open fire engage at will, hogy csak ha fenyegető magatartást nyújtok akkor lőnek. Persze visszalőni is csak az lő vissza akire rálövök, és hiába kapja a group is ugyanazt a viselkedésmintát, ha lelövöm egy társukat vagy közéjük tüzelek akkor sem lő vissza senki. Tulajdonképpen én azt szeretném hogy ne lőjenek rám, csak ha bizonyos távolságba megközelítem őket. Vagy ha rájuk lövök. De akkor azt szeretném ha mindenki lőne akit fenyeget a magatartásom, vagyis az egész group, minden katona válaszolna ha egy társukat lelövöm! Ha viszont nem bántom őket, és bizonyos távolságot tartok, ne lőjenek.
Tehát amit szeretnék az az hogy a katonák csak akkor támadjanak ha a két feltétel közül valamelyik teljesül. Az első feltétel ugye az hogy ha egy bizonyos távolságba megközelítm őket csak akkor lőjenek, illetve ha a group egyik tagját kilövöm akkor megfelelő válaszra számítsak a társaitól. A második feltétel pedig az hogy ha a védett szektorba belépek akkor az összes katona aki éppen akkor ott tartózkodik, azonnal tüzeljen!
próbáltam már mindent de nem jutottam értelmes működőképes eredményre.
a segítséget előre is kösz