-
Az a baj, hogy a warez telepítéssel kapcsolatban szinte folyamatos update kellene, hiszen ha jön egy új patch, akkor megint lehet valószinüleg egy új leírást csinálni. Én is respektálom Kaszi46 türelmét, hogy nekiállt, rááldozta az idejét és megcsinálta.
Ami a részletesebb dolgokat illeti (menük, beállítások, stb.), lehet, hogy arról majd elkezdek valamit összehozni, de ugye ez szabadidő kérdése, azzal meg kutyául állok.
Alapozónak jó lenne egyébként egy OFP leírás is, hiszen a játék kezelése és működése úgy 90%-ban megegyezik vele. Hajdan elkezdtem írni egy ilyesmit, de már fogalmam sincs, hogy egyáltalán meddig jutottam vele, és publikálva lett-e. Majd megnézem a vinyó backup könyvtárait, lehet, hogy valamelyik pókhálós sarokban még ott van. :)
Ezek az "AI" problémák valójában nem AI problémák, vagy legalábbis valószinüleg nem azok. A küldetések felépítése un. trigerek-re épül, ha az adott tényező jelen van, vagy éppen nincs jelen, akkor történjen ez és ez. Tehát az adott helikopteres küldetésnél valahogy úgy nézhet ki, hogy ott van a két négyfős osztag, aki vár az LZ-n, ha a helikopter leszált, akkor a triger aktiválódik, és a két csapat következő waypontja aktív lesz, amely arra utasítja őket, hogy szálljanak be a helikopterbe. Lehet, hogy az egyik csapat trigerje nem aktiválódik (pl. mert a helikopter messzebb szált le, vagy a fene tudja), vagy akár hiányzik, esetleg a waypont valamilyen beállítása nem stimmel. Ez esetben a küldetés készítésekor vétkeztek valószinüleg, és nem tesztelték le rendesen.
A másik lehetőség, hogy a trigereknél valami más script tényező miatt nem következi be az aktiválás, vagy éppen idő előtt aktiválódtak. Az OFP-ben is ismert jelenség volt ez, olykor csak érdekes volt, például ha meg kellett ölnöd XY-t, de egy véletlenszerű útvonalat követő baráti járőr vagy helikopter éppen arra járt, és megölte, akkor Mission Complete lett, pedig te még a közelébe sem jártál. Az idegesítőbb az, amikor valamiért nem aktiválódik a triger, aztán teljesen előről elkezdve a küldetést x próbálkozásra minden tökéletesen megy, ahogy a küldetés tervezésekor kigondolták.
Ez bizony benne van a játékban...
.png)