• repvez
    tudom mit mondasz,de amit leirtál az a jelenlegi állapot.Én azt mondom, hogy miért nem lehet a grafikus igényeket áttolni a VGA-ra
    Hiszen vanank olyan progik amik inkább a VGA procit használják jobban és a CPU szinte üresen megy.

Egyébként meg nagy részt a programozok tehetnek a jelenlegi helyzetről.
    Jó 10 évvel ezelött megjelentek a többmagos procitk, mert azt mondták már nem tudják a ghz-eket tovább növelni.ÉS hogy a párhuzamositásé a jövö. Elég sok idő eltellt és még sehol olyan eljárás ami hatékonyan kihasználná a több magot vagy legalább is arányosan nagyobb teljesitményt hozna .
    Aztán ott van az az időszak amikor a PCI leváltotta az AGP-t és megjelentek a 16x,8x,1x es foglalatok akor azt lehetett olvasni, hogy már ezek elegendő sávszélt biztositanak, hogy külön dedikált kártyákat használhassunk a különbözö dolgokhoz . fizikai kártya , hang kártya ,AI kártya STB.
    ezekből sem lett semmi, olyannyira, hogy még a hangkártyák is kihaltak és a játékon belüli támogatás is.Emlékszem, abban az időben azért kellett a hang menübe bemenni, hogy az eax és d3d szabványt kapcsoljunk, ha a hangkártya támogatta. Mamár ezek kikoptak a gépekből és a menükből is.Ha esetleg van egy külön kártyád akkor sem élvezel nagyobb elönyt belöle nincsenek extra featurok amiket a alaplapival nem hallanál.

A havok és phisix megjelenésekor is az volt a szöveg, hogy pár éven belül minden mindennel tud majd ütközni és, hogy a havok csak softveresen a phisix meg harveresen is tudja majd ezeket és emiatt lesz külön kártya. ebből sem lett semmi , semmi egetrengető elörelépés nincs ezen a fronton sem.

egy kicsit elkanyarodtam, de mint látni elég sok terület van amit az elmult 10 évben elhanyagoltak és lenne mit fejleszteni ahoz, hogy hatékonyabb gépek legyenek.