• Axtros
    "maga a repülés semmiben sem rosszabba a levegőben, mint amit mondjuk a Falcon vagy a DCS tud nyújtani."
    Ember, ha ezt komolyan így gondolod, akkor nagyon nagy homályban vagy a szimulátorokkal kapcsolatban. Mondom ezt ellenségeskedés nélkül pusztán a döbbenet hangján. Szerintem kicsit tájékozódj a témában, ennyit tudok mondani.

Nem kell megdöbbenned, mivel pontosan tudom, hogy mit írok, mivel én valóban repülök (repültem). És hidd el, te nem tudod azt (már ha neked nincs szak-szolgálatid), hogy valóban milyen lehet a valódi repülés (gépet vezetni) a te nagyra tartott szimulátoraiddal kapcsolatosan.
    Amikor elkezdtem a gyakorlatit, akkor az oktató egyik első kérdése az volt, hogy szoktam-e játszani számítógépen repülőgép szimulátorokkal. Én erre persze egyből - és büszkén - igennel válaszoltam. A válasz pedig az volt, hogy akkor azokat gyorsan felejtsem el, mivel azok még a legjobb darabjukban sem közelítik meg a valóságot. És igaza volt (bár ezt akkor még nem hittem el - ugyan már, az én MIG-29-emhez képest, amit anno a Flaming Cliff-ben repültem multiban, mit tudna ez a kis Cessna. :) ).
    Tehát hidd el, bár nem A-10-est repülök (sőt, még ülni sem ültem benne), de az, amit te szimulátornak hívsz egy monitoron keresztül, az nem az. De szerintem a Warthog sem olyan, mint a DCS A-10-ese, de az biztos, hogy a kis Cessna is jobb élményt nyújt, mint a DCS bármelyik gépe.
    Éppen ezért, az, hogy az ARMA repülési modellje jobb-e, mint a DCS-e, számítógépen, teljesen mindegy. Az ARMA-ban is repülhető gépek éppen ugyan olyan jók, mint a DCS A-10-se. A DCS-é részletesebb, de nem jobb.
    Utoljára szerkesztette: Axtros, 2014.09.11. 15:27:33