-
Axtros #32023 Én is pontosan szimulátornak használom, és nem csak piff-puff játéknak. Éppen azért játszom vele, mert úgy gondolom, hogy több ész kell hozzá, mint az árkád hülyeségekhez (BF, CoD, és ez egy végtelen lista... :) ).
És igen is, legyen szimulátor, mivel ha már a legtöbbünk "...nem vezet sem helit, sem repülőt sem tankot..." ezért igenis legyen minél közelebb a valósághoz. Fizikában, grafikában (megjelenésben), nagyságban (térkép lehet akár VBS méretű ahogy a filmben láttuk), hangban (valós hangok, valódi felvételekből, ahogy korábban szó volt róla), és a többi idetartozó területen.
Az is szimuláció, hogyha valaki TS-en beszél, de a játékban nincs jelen.
Ez attól függ, hogy ki honnan közelíti meg a "szimuláció" fogalmát. Nekem ez nem szimuláció, legfeljebb a "szimuláció utánzása", valamiféle toldalék. A mai számítógépek és a hálózatok már alkalmasak arra, hogy ne csak ilyen utánzásokat lehessen megvalósítani, hanem valóság minél közelebbi megvalósítását - egyenlőre monitorokon és egyéb beviteli eszközök segítségével egy szobában.
VBS viszont katonai szimulátor.
Én az ARMA-t is ennek megfelelően vettem meg, mivel ezzel a szlogennel reklámozták, és én ennek is használom. Sőt, ennek is tartom, nem csak egy szimpla játéknak.
VBS viszont katonai szimulátor. Azért mutogatják, hogy a konkurencia lássa mit tudnak, amolyan erőfitogtatás.
Biztos, hogy vannak konkurensei, de az is biztos, hogy azok nem "mutogatják magukat" civileknek "erőfitogtatásból". Nekünk minek fitogtatnak, mi úgy sem érhetjük el, a konkurencia pedig nagyban tesz rá, ők vagy jobbat csinálnak mint a VBS, vagy pontosan tudják, hogy hogyan kell olyat csinálni.
Nem pedig a helikopter meg a vadász pilótákat oktatják vele, hogy hogy kell irányítani meg kezelni a gépet sem azt, hogy hogy kell lőni egy fegyverrel. Arra ottvannak gyakorlópályák.
Nekem speciál nincsen gyakorló pályám. Így maradnék a számítógépes megoldásoknál, és éppen ezért legyen az ARMA-ban rendesen megvalósított repülőgép szimulátor is, amely megfelel egy átlagos - mai - repülőgép szimulátornak.
Érdekes módon a DCS is ilyesmit akart megvalósítani a nagy rep szimulátorai mellett, hisz kiadták a Combined Arms-ot, mivel rájöttek, hogy mégis milyen jó móka lehet a földi egységekkel összehangolt légi szituációk megoldása. És ha már ők ebben gondolkodtak, akkor az ARMA (ha már pontosan erről akar szólni), akkor miért ne lehetne ilyen?! Legyen csak, és ne csak mutogassák a VBS-t a "nagyközönségnek", hanem legyen belőle sok minden megvalósítva az ARMA-ban is. Legyen katonai szimulátor az ARMA, amelyben benne van a légi-, földi-, víz felszíni- és víz alatti világ is. Minden egyben, akkor már más játékra nem is lesz szükség.
VBS-t tanulásra használják Arma-t meg kikapcsolódni és szórakozni!
Én meg az ARMA-val szeretnék minél jobban kombinált, többéletű hadműveleteket lebonyolítani és úgy szórakozni.
Szerintem az. Nincs az a játék amiben 3 órát repülnék a légiflyosókon a c-17-el, csak hogy ledobjak egy csomagot x,y helyre és utána meg hazarepüljek megint 3 órát. Max ha fizetnének érte!
Én fizetés nélkül is megtenném. Szerinted az FSX-esek mit csinálnak amikor különféle kereskedelmi járatok útvonalait repülik le valódi időkkel?! Nézd meg a youtube-on, hány olyan fanatikus van, akik a szobájukban mindenféle Airbus cockpit-et barkácsol össze és akár 12-14 órát is "repked" bennük?! Én megtenném az ARMA-ban is, ha lenne erre lehetőség. Simán.
.png)