-
Axtros #31709 Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy kinek, mennyire jött be az ARMA 3 világa, az ARMA 2-höz képest? Itt elsősorban nem grafikára, fizikára, AI-re gondolok (mivel azok valóban "jelentős" fejlődésen mentek át), hanem felépítésre, világra, arra, hogy itt főleg a gyalogságra lett kihegyezve, illetve az a tény, hogy ez a világ, a jövő - és (eredetileg) eddig főként nem létező - fegyvereket vonultat fel.
Azért érdekelne, mert nekem - megmondom őszintén - sokkal jobban tetszik az ARMA2 valódi technikával felszerelt világa, és a mára elkészült sok addon-nak (és az ACE modifikációnak) köszönhetően az ARMA 2 -vel egy olyan világban lehet játszani, amely eléggé realisztikus a mai hadszínterekhez viszonyítva. Én például fontosnak tartom a légierőt, a haditengerészetet, szárazföldi járműveket, az ezekkel való kombinált feladatok (küldetések) megoldását, és nem csak azt, hogy gyalogsági katonaként - akár singleben, akár mulitban - harcoljunk, és a technika csak másod-, esetleg harmad szintet jelentsen a játékban. Például, bár az ARMA sorozat nem repülőgép szimulátor - bár egyes addon-ok elég magas szinten kidolgozottak - és ahogy nézem a youtube videókat illetve multis partykban résztvevő embereket, nem igazán tudnak a merev szárnyú gépekkel harcolni. Mert szerintem ha valaki itt a programban jól akar teljesíteni, mint pilóta, akkor annak nem elég egyszerűen csak megtanulnia - már ha az egyáltalán megy neki - repülni, hanem az adott géppel még "harcolnia" is tudni kell. Ez persze komoly partik esetében értendő.
Ezt csak azért írtam le, mert a mi kis csapatunkban, azok, akik főleg repülőkkel szeretnek játszani, azok alapjában véve az egész ARMA 2 programot egyfajta repülőgép szimulátornak tartják. De ezt például az ARMA 3 esetében már igen nehéz megvalósítani, főleg azért, mert
1.: Itt nem olyan dinamikusan jönnek külsős és BIS-es addonok,
2.: az ARMA 3 -ban nagyon érezhető a gyalogságra való (a gyalogos harcra) való kihegyezés.
Én úgy szeretem magát az ARMA (2) rendszert, hogy itt minden egyben van, és ez szerintem már anno a 2-vel úgy indult, hogy itt aztán mindent lehet, tehát a technika és a gyalogság nagyjából egyenlően oszlott meg, és nem valamilyen ARMA-ba bújtatott katonai FPS (pl.: Battlefield) széria jött ki. Mert ha már csak a gyalogsági harcot erőltetjük, akkor arra már vannak más - katonai - játékok. Szerintem az ARMA 2-ben épp az (volt) a jó, hogy mindent leszimulált - többé-kevésbé reálisan - amiből a mai modern hadviselés áll. Szerintem az ARMA 3 ezt nem tudta hozni.
Véleményetek?
.png)