• [NST]Cifu
    Dehogynem. Ha egy sabot szemből átviszi a páncélt, akkor onnan nyugodtan lehetne különböző sérüléseket véletlenszerűen szimulálni. (Semmi baj, 1-2-3 fős veszteség, stb.) Nincs értelme lemenni kvantummechanikáig. Én ezt hiányolom általában a mai szimulátorokból, vagy hogy nevezzem ezt a műfajt. Attól, hogy random algoritmus, még lehet statisztikailag teljesen korrekt.

Azért ennyire nem egyszerű a dolog. Először is nem csak nyíllövedékben kell gondolkodni, hanem HEAT lövedékben is. Másfelől nagyon nem mindegy, hogy melyik részen és hogy találja el az a lövedék a páncélzatot. Sabot esetén az átütési erő a távolság függvényében csökken. A HEAT esetében a távolságtól független. Sabot és HEAT esetében is változó, hogy milyen szögben találta el az adott páncélfelületett (merőlegesen v. szögben és milyen szögben). A véletlenszerű megoldás ilyen téren szvsz nem jobb, mint a HP alapú rendszer.

És akkor még olyan dolgokba nem is mentünk bele, hogy pl. reaktív páncélzat...

Én is nagyon örülnék egy reálisabb páncélzatátütés rendszernek, de akkor már legyen megcsinálva rendesen...

Mellesleg egy találat olyan ritka esemény az özönlő frame-áradatban, hogy sokkal részletesebb sérülésszimulációra is jutna CPU idő, csak kifejleszteni nem éri már meg.

Próbaképpen csináltam egy 32 M1A1 vs. 32 T-72 tankcsatát. CPU limitált volt már itt a játék nálam, tehát az FPS már nem a videókártyától függött (FSAA-val teszteltem, ill. a nélkül). Erre akkor jutna CPU idő szvsz, ha korlátozzák az egységek számát, vagy többszálas programozással oldják meg a problémát és a többmagos procikra hagyatkoznak.