tpM#30220
"There will be a drop down menu in the editor where you can customize your soldiers gear such as camo,headgear,eye wear, ballistic vest and backpack."
Ilyen nincs.
"Fast-roping will be sported by the engine
Shock waves will be simulated."
Ezekkel sem találkoztam, bár lehet, hogy rossz helyen keresem őket. :)
"Blood loss will be simulated, including blood trails
3D Scopes"
Vérveszteség szimuláció? Ilyet sem láttam. Olyat láttam, hogy ha megsebesülsz, akkor vérplecsniket hagyhatsz magad után, de ezen meg néhány hang illetve képi hatáson kívül semmi komoly, tehát pl. nem tudsz elvérezni.
3D-s távcsövek: Ez meg egyszerűen vicc. Semmilyen nagyítást nem adnak az ilyen távcsövek lencséi, csak úgy belezoomolsz az egész világba. A régi 2D-s megoldás sokkal jobb volt.
Aztán...
"Smoke will be dynamic"
Megmondom őszintén, nem tudom ez mi. Mert elfújja a füstöt a szél, de ez már OFP-ben is megvolt 12 éve. Azt nem vettem észre, hogy például zárt terekben máshogy viselkedne, én legalábbis ilyeneket várnék "dinamikus füst" címszó alatt.
"4 times more detailed ground textures"
Itt meg nem tudom, hogy az én gépemmel van-e gond, de egyszerűen a távoli textúrák nagyon rondák. Visszalépés A2-höz képest.
"Headgear will offer different levels of projectile protection."
Ezt meg úgy vettem észre, hogy egyszerűen csak + HP-t ad az egész katonának, nincs lokalizálva, hogy most akkor a sisak anyaga adott szögből adott lövedéket (repeszt) felfog, pedig meg lehetne csinálni.
Csak kiemeltem néhányat. Amúgy jobb, mint az 1 vagy 2 kiadáskor, csak azért többet vártam volna, olyan nagy hype volt, meg az alfa olyan jónak tűnt. Azt hittem, sokkal érdemibb változások lesznek 1.0-ban.