• lee56
    Hmm, ezt nem teljesen értettem.

A pci xpress még nagyon sokáig lesz, max kap egy version 2.0 számot.

Procifoglaltban meg max akkor van igazad ha, a 939-es amd-sre gondoltál, de mivel én hosszutávra gondoltam, amikor procit vettem, ezért am2 foglalatu gépet raktam össze, ez azt jelenti hogy (nagyon) sokáig nem veszek uj procit (kivéve ha jó cserelehetőséget látok olcsón). Intelnél is tudtommal mennek az LGA775-ben a core2 duo és extrémek is.

A ddr2-t is csak nagyon soká váltják majd fel a ddr3as ramok, főleg ha abból indulsz ki, hogy sokan sima ddr ramokat használnak még ma is, és nem biztos hogy rögtön ddr3ra váltanak majd, a várhaóan magas ára miatt. Szal szvsz a ddr2 is elég időtálló dolognak tünik.

Technológia váltások mindig vanna, és valószinüleg lesznek is, most nemrég amd-nél (ddr2), és ugy általában (pcix). Még ha a hsz-odban az ezek előtti generációra gondoltál, azoknak meg még hoszabb volt az élettartamuk, szal télleg nem értelek.

És a hardware gyártók is ha nagyon összeszedik magukat, tudnak nagyobb léptekben is előrehaladni (lásd amd, piaci előretörése után, jött is egy core2duo), normál esetben ezeket a fejlesztéseket nyilván nem siettetik, hogy minél több példányban el tudják adni az előző generációt. Lehet hogy ha az amd veszitett volna piaci részesedéséből az utóbbi időben, még mindig p4 lenne az intel legjobb asztali processzora?