• Solt
    "Mit is jelent a 3-10 kilométeres látótáv az ARMA3-nak, amikor pl a kőkerítéseket úgy jeleníti meg párszáz méteres távolságból, hogy nincsenek, aztán hirtelen előkerülnek a semmiből? A terraint renderli olyan távolságig, meg a nagyobb objekteket (pl panelház)."

Én ilyet nem tapasztaltam... itt ugye már kétféle látótáv állítható, ha egyformán vannak beállítva, akkor ilyen jelenség elvileg nincs. Legalábbis én ilyet nem láttam... sőt, az ArmA2-re jellemző textúra elmosást sem láttam.

"A Cryenginnel megjeleníthető belátható terület abszolute nem minimális, mégis szép. Az ARMA3 is szép, csak egyenlőre még sterilnek hat, ahogy repvez is mondta. Hiányolja a sok kis grafikai elemet, ami valóságossá teszi a világot, pl bútorok a házakban. De itt inkább az alkotók kapacítása a szűk keresztmetszet semmint az engine képesége. És nem, a bútorokat nem kell megjeleníteni 300 méterről. Mint ahogy a füvet sem renderli le pár tucat méter után."

Komolyan a bútorokat hiányoljátok a házakból? Ez nem s SIMS baszki! :D Ha lenne bútor mi lenne a következő? Miért meszelt a fal, és miért nem tapéta van? :D Ne már... Ha meg ilyenekre is figyelnének, akkor meg az lenne, hogy miért ezzel foglalkoznak, miért nem valami fontosabbal...

Ha az a nyomoronc fű is így viszi az erőforrást, akkor a sok felesleges látványelem minek?

"Ezt szerintem semelyik játék nem teszi. Az ARMA3 is mint ahogy a Cryengin 2-3 is egy 50-100 méteres sugarú körben rajzolgatja ki körülötted az árnyékokat, azon túl csak az objektumok csak meg vannak világítva, de nem vetnek árnyékot."

200 méterre állítható ez a skála ArmA3-ban, repszimekben meg távolabbról is láthatóak az épületek, fák vetett árnyékai...

"Nem tudom ARMA2 AO-ban te milyen küldiket játszottál (hegyről sniperezőknek tényleg nem kell :D ), de én pl el tudtam volna néhány tűzharcban képzelni, hogy az afgán tehénpásztorok kis kőkerítésein futtában átvetem magam a biztos fedezékbe. Úgy mint a valóságban csinálják az emberek ha nem akarnak meghalni. Ez kicsit növelte volna a szimulátor jelleget, és csökkentette volna vérnyomásom..."

Ez egy reális elvárás... például gyorsíthatnának az átlépés animáción, hogy, ha futva érkezel ilyen tereptárgyhoz, akkor azt lendületből lépje át. Egyébként azért megnézném, hogy 30-40 kiló plusszal kinek mekkora súlypont emelkedése van, illetve leérkezésnél mit szól hozzá a térde! :)

Az például tetszett a BF3-ban, amikor futásból földre vágta magát, és a lendület miatt még csúszott egy kicsit! :) Ilyet itt is el tudnék képzelni, de az ugrálás, főleg bármilyen erőnlét rendszer nélkül ISTEN MENTS!! :D