• [NST]Cifu
    Nos nekem is megérkezett a Cseh verzió, köszönet érte Kubi kartársnak!

Első tapasztalatok:

A játék bár "angolosítással" is nagyon cseh. A legalapabb dolgokon kívül (mint az Options dolgai, az Editor, vagy a HUD-on lévő szövegek) minden cseh, még a fegyverek elnevezése ill. az editorban a gyalogostípusok is. Valószinüleg lesz erre megoldás (a .pbo-kat hülyére lehet szedni és összerakni), de munkás dolog, és nem tudom, nekiállnak-e. Viszont így én meg a kampánynak nem akarok igazán nekiállni, mivel fogalmam sincs mikor mit kell csinálni, csak találgathatok... :\

Hardwerigény: A gépem elégé erőműközeli, egy AMD A64 X2 4000+ @ 2400Mhz, 2GByte ram, GeForce 7900GTX. A monitor natív felbontása nálam 1680x1050, ezért ilyen felbontással is játszottam. Először ledöbbentem, mert alapbeállítások mellett is inkább csak 20FPS volt, majd átböngészve a optionst leesett, mi miatt: alaphangon "Medium" az élsimitás (Anti-Aliasing), ami megeszi a videókártyát. Javaslom mindenki kezdje ennek kikapcsolásával, vagy legalábbis "Low" szintre állításával. Ezek után minden mást Very High-ra állítottam, és az alap 1200m-es látótávolság mellett szinte konstans 30Fps-ben volt részem, igaz városban leesett 20-25Fps-ben. 3500m-es látótávolsággal AV-8B repülés közben nappal 20-25FPS, északa 15Fps volt, 10000m-es látótávolsággal nappal 8-15Fps. Az engine továbbra is dinamikusan állítja a változókat az Fps függvényében, így 30Fps-nél többet nem igen láttam, de ha komoly mozgás volt (pl. városban), akkor látható volt, ahogy játszik az LOD-al, és egyszerűbb modelleket/textúrákat pakol be, illetve az árnyékok el/fel tünnek. Ez egy kicsit zavaró sajna még mindig.

A rövid teszten a következők tüntek fel:

-A grafika nagyon szép. Nem mondom, hogy nem találok benne olyasmit, amin ne lehetne kicsit szépíteni, de összeségében nagyon jól néz ki, és legalábbis ilyen gépen a sebességével sincs gond.
    -Az AI sajnos továbbra is hullámzó. Kilövöm a teherautó sofőrjét, erre a mellette ülő kettő társa békésen üldögél tovább. Csapatban viszont szépen mozognak, fedezik egymást, és fedezékbe húzódnak.
    -A TrackIR überkirályság. Minden téren, akár gyalog, akár autóban, akár helikopterben.
    -A hangok jók, a zene nagyon hangulatos.

Pár kép, így elsőre (lecsökkentettem a méretüket némileg):
    [center]

Saját kinézet beállítása

Gear beállítása

3D Ironsight és tenger

Egy BMP-2 végzetébe rohan

Küldetésszerkesztő

UH-1Z, sajnos nem mindegyik modell van ennyire kidolgozva...

Ka-50 belülről, a főbb műszerek (műhorizont, magasság és sebességmérő) működnek