• [NST]Cifu
    Életszerű fegyverhangot szerintem játéktól ne nagyon várjunk. A dolog ott kezdődik, hogy sok fegyverhangnál szerintem alapból rosszul veszik fel őket (nem a lövő poziciójából, hanem mellőle / előle). A másik gond, hogy a legtöbb esetben azonos a hang akkor is ha a fegyver mögött vagy, illetve ha előtte.

A második gond az, hogy miért hallkítják le a hangokat? Oké, így tesz jót a játékélménynek, de bakker, az ArmA legalább egy szimulátor lenne, itt elvárnám azt, hogy egy PKM heveder ellövése után negyed óráig azt se hallanám meg, hogy mellettem elhúz egy harckocsi. Oké, a talaj remeghet közben a lábam alatt. :)

A harmadik iszonyatos probléma a hangok visszaverődése, ez az, amire anno is jöttek ki az addonok, de tökéletes megoldás nincs. Számolni kéne a visszaverő felületeket, és igen, ha egy .50 BMG mesterlövész puskát elsütök, akkor a környező dombokról körkörösen halljam vissza a lövés dörejét, a távolságtól függően eltérő időben.

Végül pedig egy apróság. Füldugó opcionális használata. :)
    Oké, még a spec. alakulatoknál sincs kialakulva, ki használja, ki nem, de én pl. lőfegyvert az életben nem sütnék el zárt térben hallásvédelem nélkül. Hajdan többször csináltam ilyet, meg tereplőtéren is mellőztem a használatát. Most meg járhatok fül-orr-gégészetre és hallásvizsgálatra... :\