-
@Scottt: Azért én kiváncsi lennék a Görögök hivatalos verziójára is... ;)
@Tiborc: Csak tőmondatokban:
-Először is nincs hivatalos vád még, azok a korai hírek, amelyek szerint kémkedéssel vádolják őket, illetve az ArmA3-al összemosták a dolgot, teljesen falsnak nevezik.
-Az állítás szerint mindkettőjüket a játékban bekerült sziget vonzotta, de a játékban lévő sziget az eredeti 75%-al kisebb méretű verziója, ráadásul teljesen eltérő, alternatív 2035-ös állapotban.
-A két fejlesztő által készített képek nem különböznek a többi turista által készített képektől és videóktól.
-A rövid hivatalos véleményük:
*Csak nyaralni voltak Lemnos szigetén
*Nem hatoltak be semmiféle katonai objektumba
*Nem készítettek egyetlen képet sem, amit felhasználnának az ArmA3-ban
-A Bohémia vezetői odautaztak és beszéltek velük, a körülményeket keménynek nevezték, de akikkel kapcsolatban kerültek azok korrektül viselkednek velük szemben.
-Igyekeznek mindent megtenni, hogy a két társuk szabadulását elérjék, ezzel kapcsolatban minden segítséget és felajánlást örömmel fogadnak.
Eddig a summázás.
A saját, személyes véleményem:
-Akárhogy is nézzük, két potenciálisan figyelemre méltó emberkéről van szó. Ugyanis bár folyamatosan az ArmA3 kerül szóba, de a BiS egyben katonai kiképzőprogramokat is készít. Szóval már csak ezért sem könnyű azzal védekezni, hogy hát ők csak nyaralni mentek.
-Nincs hivatalos görög nyilatkozat (legalábbis én nem találtam)
-Egyfelől egy kicsit valóban felfújtnak érzem a dolgot, mert lehet, hogy a görögök csak rá akartak ilyeszteni a BiS-esekre. TEK reloaded, de azért a fentiek miatt mégse, ez egy fokkal komolyabb, mint játékfegyverrel ücsörögni egy előadáson. Másfelől viszont ilyenkor illő dolog körültekintőnek lenni turistaként is.
*Én egy kicsit szerecsenmosdatásnak érzem a BiS nyilatkozatát, de lehet, hogy csak a megfogalmazás szerencsétlen. Ahogy fent megjegyeztem, csak az ArmA3-ról ejtenek szót. Kommunikáció szempontjából szerencsésebb lett volna azt nyilatkozni, hogy nincs közük egyetlen BiS játék vagy program munkálataihoz, nem anyagot gyújteni mentek. Igen, szőrszálhasogatás, hiszen a "csak turisták" erre utal, de mégis tisztább képet adna.
*Ezzel együtt is erősen kétlem, hogy egy egyszerű túlkapásról lenne szó, ám ez a személyes véleményem, semmi több...
.png)