• [NST]Cifu
    Lehet így is értelmezni.

Az egyik topicban a Petko váltig állítja, hogy nem, és a PhysX-es fizika ATi-s gépen sem hátrány.

Aztán Twitteren egy ennek homlokegyenesen ellentmondó dolgot írnak.

Amennyire én látom a dolgot, valószínűleg az lesz, hogy például a füstöt az nVidia kártyák a CUDA segítségével számolhatják, részben tehermentesítve a procit (ne feledjük, hogy az összes többi fizika, beleértve a járművek fizikáját is, a CPU számolja ebben az esetben is!).

Jó lenne tudni, hogy milyen grafikai / fizikai beállítások lesznek. Ez már a CS-ben is gondot okozott több, mint 10 éve, hogy a füstgránát bizonyos beállítások mellett előnyhöz jutatthat valakit. Ha a fizikát teljesen ki lehet kapcsolni, akkor valószínűleg egy füstgránát füstjét nem lehet majd "elfújni", míg egy max. fizikai beállítású gépen ha egy helikopter megáll felette lehet, hogy pillanatok alatt szétoszlatja. Szóval amíg az egyik kushad abban a tudatban, hogy nem látják, a másik vigyorogva fejbe lőheti...

Még kacifántosabb, ha a Tweet alapján egyes fizikai elemek (ugye a PhysX 3.0 adatai alapján ez például a füst lehet, ill. a részecskék) csak nVidia kártyákon lesznek számolva...

Én amúgy az egész elején DancZer megjegyzésére ezért reagáltam úgy, hogy egyáltalán van mód arra, hogy a fejlesztő úgy állítsa be a játékot, hogy az ne használja ki a GPU gyorsítást? No ez az, amit szerintem nem tehet meg...