• Petko
    Hejj, ha a Star Trek Online az eredeti Perpetual féle verzióban lát napvilágot, mi? ;)

Igen, annak idején én is nagyon vártam, hogy valami jó jön ki belőle, de a vége felé már sejtettem, hogy még a Perpetual se ebbe az irányba ment (volna) el.

Na igen, és hejj, milyen lenne, ha például a légvédelmi rendszerek sem annyiból állnának, hogy ráviszed a célkeresztet, megvárod, amíg befogja, és megnyomod a gombot...

Ja, hátha ilyen lenne, fél királyságomat odaadnám érte. Szépen külön távolfelderítő radar, tűzvezető radar. Tényleg kéne kicsit agyalni vele, lehetne fel alá nyomkodni a vezérlőpaneleket.
    Ott van a DCS Combined Arms, ami szintén nagy csalódás, ugyanolyan balfék banda mint a Bohemia. Végre előhozták az értelmes koncepciót, miszerint moduláris játékteret alkotnak. Erre kiadják a Combined Armst, ami abszolút de nem szimulátor, csak a földi egységeket lehet tili-tolizni, meg ugyanúgy lőni velük mint az Armában vagy a BF-ben.
    Ami nekem kell:
    - FPS nézetbe lehessen mozogni emberként, ki be szállni eszközökből
    - Valahogy azért kinézzen... az Arma2 grafikai szint nekem már tökéletesen megfelel, a WW Online viszont nem, meg a DCS sem a földön
    - Legyen nagy játéktér... ebben az Arma már kb. OK, nem kéne sokkal nagyobb
    - nincs AI, csak ember és azokból sok, több ezer akár a játéktérben
    - összetett eszközök legyenek, amik igénylik több ember közreműködését... ha modern hadviselés van, akkor igen is indirekt tűz, akár több kilométeres távolságra... a berendezéseknek pedig elő lehet hozni a kezelőpaneljét és pl. egérklikkelletéssel nyomogatni. Ezeknek a kezelése pedig lehet nyugodtan bonyolult, van aki (pl. én) pont ezért hajlandó leszek belemélyedni és megtanulni a kezelését mert pont ezt élvezem az egészben. Mindenki specializálódhat arra amire akar.

Ahhoz, hogy ezt megvalósítsuk nincs műszaki akadálya. És az se igaz, hogy az emberek nem igénylik az ilyen játékot, csak ugye ha nincs ilyen, akkor meg se tudják fogalmazni. Alapvetően az ember kíváncsi és játékos, elbíbelődik a bonyolult dolgokkal is. Pl. ott az EVE online, vagy más MMO-k példája, amik alapvetően iszonyat primitív alapcselekményből állnak, de sokan képesek PhD szintű elemzésekig elmenni a tököm-bököm baltának a tüskés melákokra gyakorolt sebzésének a kiszámításában, hogy minél hatékonyabban tudjanak értelmetlenül püfölni.