Petko#27858
Szerintem is realizmust többféle képpen lehet értelmezni. Grafikai realizmus, fizikai realizmus, mechanikai realizmus, szituációs realizmus...
Néhány év(tized) játék után, rájöttem, hogy nekem a háborús játékokban a szituációs realizmus a legfontosabb, a mechanikai fizikai messze emögött.
Ezért nem érzem az Armát se nem realisztikusnak se nem túl szórakoztatónak, néhány eset kivételével. Én is a játékosok számában érzek óriási jelentőséget. De az is számomra alapvetés hogy AI val ez sose fog működni, az mindent csak elrontani tud, nemhogy reális szituációt teremteni.
Továbbra is számomra a no.1. háborús játék a Planetside(1)-volt, mert bármennyire is "arcade" meg szines cucc, ott legalább tényleg összecsapott 500-500 ember egy területen és háborús szituációs szimuláció alakult ki, ahol organikusan szerveződtek az emberek és sok valós világban kialakuló dolog megfigyelhető volt, arcvonalak, hátország (és spec ops), utánpótlásvonalak, hadászati és harcászati manőverek, szőnyegbombázás, tüzérség stb. és nem nyomorult aival, hanem emögött mind emberek voltak. Azt az irányt kéne inkább folytatni, összetettebb eszközszimulációval, még több emberrel, még nagyobb tereppel.