-
Repvez nem értem miért szeretnéd ha az Arma egy BF3 vagy BF2 szintű játék legyen. Kis pálya kevés játékossal. Arra ott vannak azok a játékok. Attól jobb dolog nincs, mint amikor elkerülöd a frontvonalat és hátbatámadod az ellenséget. Vagy mikor azt hiszed biztonságban repülsz és közben ott az ellenség védelme kint a habokban. Pont attól fosztanád meg a játékot ami miatt egyedi a piacon.
A realizmus nem egyedi lenne a piacon? Nem az lenne elviekben a lényege?
Most akkor azt döntsük el, hogy mi a fontos? A nagy játéktér és a 160 játékos? Akkor oké, az ArmA teljesíti az elvárásokat. Csak akkor ne egy realizmusra törekvő szimulátorról beszüljük.
Ha vadászgépekkel és tankokkal is tervezel a 25km2 édeskevés. Szerintem Limnos a maga 300km2-már egy olyan méretű amit nem nagyon akarnak már növelni.
Amilyen a vadászgépek fizikája, igazából már a 25km2 is sok. ^_^
Pontos technikai választ nem tudok adni, mert még nem csináltam ilyet. Gondolom te sem
Ahhoz, hogy megértsd hogy néz ki egy szerver-kliens hálózat adatforgalma egy multi játéknál, nem kell megírni egyet.
A kliens a legtöbb esetben a kritikus eseményeket nem számolja. Az adott példáddal élve a kliens elküldi az információt, hogy A és B játékos is lőtt a fára, a szerver meg beérkezési sorrendben (lag included) számolja és az eredményt küldi a kliensnek.
Ha az esemény nem kritikus (mert például a fa semmilyen hatással nincs a játékra), akkor a játékmotor generálásakor lehet úgy dönteni, hogy az adott eseményt a kliens számolja ki. Ilyenkor van az, hogy A és B játékos gépén nem ugyan úgy néz ki például egy füstgránát hatása, vagy egy robbanás, mert ezt a kliens számolja ki.
De egy fizikai objektumnak számolt fa esetében elég esélyes, hogy a szervert bízzák meg ennek a kezelésével...
Így minden irányba(vagy legalábbis több irányba) kéne animációkat tárolni és a megfelelőt kiválasztani és leszinkronizálni.
Láttál fadőlést az ArmA-ban? :D
Amelyiket ki lehet dönteni, azt "eldönti" az adott irányba, és kész. Nincs leanimálva, hogy a gallyak letörnek róla, a levelek lehullanak, stb. :)
Szerintem ők is tisztába vannak azzal, hogy a mostani megoldás béna látványt nyújt, de a célnak megfelel. Lehet, hogy már van tervben ilyen irányú refactoring, de ez nem Vanilla A3-nál jön. Sajna a 3D szerkesztő nem lesz benne A3-ban gondolom a physx 3-ra váltás miatt, ami miatt a community alpha is csúszik. Physx 3 brutális lesz. Támogatja a double bufferinget! :)
Ha azt nyújtja multiban is, amit elvár az ember egy modern fizikai motortól, akkor hozsanna. Csak sajnos a BiS eddig nem arról volt híres, hogy az ilyen ígéreteit be tudja tartani.
.png)