-
Na egy táphiba miatt egy hétig gép nélkül voltam igy volt idöm elmélkedni :P
ÉS azon gondolkoztam, hogy hogyan lehetne jobban, ésszerübben irányitani a játékban a játékosokat és az AI-t is könnyebb lehetne menedszelni ha kevesebb részre kéne figyelned harc közben ill kevesebb billentyüvel tehetnéd meg azt amit eddig .
Rajzoltam egy ábrát amin a parancsnoki lánc felépitése látszik nagy vonalakban.A legtöbb árkád játékban már egész jol bevált a 4 emberes parancskiadás, de az még nem jelenti azt hogy itt is le kéne arcadosodni miatta.Egyszerüen csak a menü felépitése lehetne hasonlo hozzá csak itt nem négy embert hanem mint az ábrábol majd látni fogjuk akár több ezer embert is lehetne 4 irányba elágaztatva.A rajz a valoságot alapul véve épül fel igy minden csoportnak van egy parancsnoka aki kiadja a parancsot az alatta lévö 3 beosztottjának akik döntenek arrol hogy miként tevékenykednek és mit addnak tovább az ö beosztottjaiknak.És ezzel a felállással kedvükre lehetne variálni a harcosok mennyiségét és összetételét anélkül hogy nagy változás lenne.
ez 3 elágazást jelent a 4.ik pedig a más alakulatokkal valo kapcsolatokra lenne fenntartva(légierö, páncélos stb..)
nézzünk egy példát:
Az ezredes kiadja a parancsot a 2. zászloaljnak, hogy el kell foglalni egy falut, a 2. zászloalj parancsnok a 2. szakasszal támad a másik kettövel fedezi oket , a 2. szakaszpk a 2 és 3. rajjal megtámadja a 2 elsö épületet az 1. raj fedezi öket közelebbröl ,az 1. raj pkja felfedez egy géppuska állást utasitja a bravo tüzcsoportot hogy kerüljön az oldalába mig az alfa tüzcsoportja eltereli a figyelmét.
Természetesen ehhez sokmindent át kéne alakitani a mostani rendszerhez képest , de sztem ezzel egy dinamikusabb és nagyobb csatákat lehetne végrehajtani akár még MMO szintre is.
Ha esetleg valakinek van észrevétele mással is akkor sztem johetnek , ha másra nem a kovetkezö verziohoz vagy a forum ferpörgetéséhez mindenkép jo lesz :P
.png)