• Neoncsoves
    Nem nagyon illik ide, de mivel feltételezem, hogy van aki szereti még a repülőket meg heliket meg a katonai dolgokat az szívesen elolvassa a beszámolómat :) nem nagyon nevezném offtopiknak, se de ha úgy tetszik akkor:
    OFF:

Voltam a repülőnapon, eszméletlen milyen élmény hallani ahogy Mi-24 felpörgeti a motort majd elkezd repkedni, igen durva manőverekkel. A pilóta szerencsére szembe is állt velünk a helivel és így belegondoltam, ha így felbukkanna egy domb mögül velem szemben tuti beszarnék...

A heliről ennyit kb... a másik ami tetszett még azok a vadászgépek voltak! Amikor a hangsebesség határát súrolják és alig hallasz valamit a nagy zajtól, valami eszméletlen! Aki még nem ment el egy repülőnapra se, annak ajánlom mert - legalábbis elsőnek - felejthetetlen élmény. Sajnos a Grippen vs MiG29-ről el kellett mennem, de hihetetlen micsoda feeling látni állatkodni ezeket a nagyon profi pilótákat.

Megemlíteném még az Olaszokat (igen nagybetűvel mert megérdemlik) akik egy C27-tel repkedtek, ORSÓ manővert simán benyomták, stb... Leszálláskor megálltak a kifutón, kitűzték egyik oldalra a Magyar zászlót majd mellé az Olasz zászlót is, majd elindult a közönség felé. Taps és integetés fogadta őket (jóval nagyobb mint a többi gépet), miután leparkolták a monsztát, kiszálltak a pilóták és egy magyar zászlót ketten fogtak. Nagy tapsot kaptak ismét, majd amikor teljesen rendbe rakták a gépet és elindultak a hangárok fele lazítani, akkor is nagy tapsot kaptak ismét. Egyszerűen nem értettem, először azt hittem Magyar pilóták voltak, de amikor kiszálltak a gépből láttuk hogy Olaszok. Jól esett, hogy kölcsönös tisztelet van - ha nem is a két nép között - de a pilóták és a közönség között. Hatalmas respect nekik, mert ilyen szimpátiát talán egyik kötelék vagy gép se mutatott. Nem várom el, hogy mind ilyen legyen, de szívesen fogadnám ha mind ilyen lenne :)

Szégyen szemre az egyik Magyar sportgépes pilóta oda se tolta a képét a közönséghez, pedig nagyot alkotott (lehet nem engedték, bár mindegyik gép rajta kívül előbb-utóbb odagurult és integetett a közönségnek amit viszonoztunk is). Horvátokban csalódtam még nagyot, a kötelékből kb. 4en foglalkoztam a közönséggel, a többinek hiába integettünk le se szartak minket, éppen ezért befuckoltam az egyiknek, bár nem figyelt sajnos. A svájci csapat is eszméletlen showt csinált a népnek és Ők is megköszönték a figyelmet, integettek, stb.

A másik kiemelt ember a szememben a Magyar Grippen pilóta volt aki remekül kihasználta a gép adottságait. A román MiG21-es pilótát is nagy taps fogadta, bár szerintem azért mert csoda hogy bele mert ülni :)

Többet nem nagyon tudok kiemelni igazából azért mert az egész nagyon jó volt.

Ja, a C17 alig pár méteren simán megállt, kurva erős fékek vannak rajta. Ugyanúgy rövid távon simán felszállt.