• f2d
    Érdekelne egy tank felszereltsége, mivel lehet legkönnyebben célpontot felderíteni

Legkönnyebben a TIS-el (Thermal Image Site), a modern MBT-knél ezt alkalmazzák. Viszont van egy régi módszer is, a tornyból kibújva távcsővel, ez is igen hatékony.

mik azok amik elősegíthetik hogy megmaradjon játékban a tank tekintélye, ne legyen olyan könnyű célpont pl. egy gyalogosnak?

Itt elsősorban a gyalgsági kézi páncéltörő fegyverek hatékonyságán kellene változtatni. (pl egy M1A1(HA)-ra RPG-7-ből egy raklappal rá lehet lőni a torony front páncélzatára, annak akkor sem lesz semmi baja)
    Valóságban egy gyorsan mozgó kb 300 m-re lévő harckocsit elégnehéz eltalálni RPG-vel. Az irányított pct rakéták sebbesége és pontossága is korrigálásra szorul.

Valakinek van ötlete hogy mik azok amik reálisabbá tennék az ofpt, de még játszhatóság keretein belül?

Ötlet.
    1. Lézeres távolságmérő
    2. Ködgránát vető (ez lehet, hogy már van az új modokban)
    3. Füstgenerátor modeltől függően. (elképzelhető, hogy ez is van az új modokban)
    4. valós lőszer menyyiség és töltési idő
    5. HEAT és AP lőszer röppályá külömbsége (idő!) Hatékonyság pl 3000 m felett szemből ne lőjön ki egy Abrams KE lőszerrel egy T-80-ast. Viszont egy M2 25 mm-es KE lőszerrel párszáz méterről hátulról simán kilövi.
    6. Találatkor az MBT-n lévő otikai műszerek sérüljenek
    7. Végére a legfontosabb úgy mozogjanak a tankok mintha valóban 40-70 tonnásak lennének, ne úgy mint a papír repülők.

Hirtelenjébe csak egy pár ötlet. Ha valami érdekel MBT területen, akkor nyugodtan kérdezz hátha tudom rá a választ. Nameghát a bop-on nagyon tanulságos cikkek vannak a külömböző páncélzat típusokról, ami jól használható a sérülés modellezésnél (egy kis reklám).
    (Ezt nem én mondtam: Szerintem Cifu is tud haditech terén segíteni, Kiskorúb pedig pct fegyverek területén dobhat meg egy-két hasznos infóval, csak kérdezni kell tőlük.)