-
Továbbá ki mondta, hogy az átlalam felvázolt P2P rendszernél nem lehet később is letölteni máshová a játékot és akiválni újra, bárhonnan? Csak azért nem tetszik, mert ezt nehezebb nyomon követni? A különbség abban van, hogy ehhez nincs szükség felesleges költséghalmozó eszközökre - igen, itt a Steamre gondolok :)
Még 1x: hogy biztosítod a megfelelő letöltési sebességet és a hosszú távú rendelkezésre állást P2P-ben? :)
Ha már felhoztad a P2P hátrányait.. akkor csak emlitsük meg - maradjunk a Crysisnál, mivel erről van "pontosabb" információm - a hatékonyságát. Minden egyes eladott Crysisra 25-40 (nem emlékszem pontosan, ezen az intervallumon belül) illegális másolat jutott, amiknek a 80 százaléka P2P rendszereken keresztül jutott el a felhasználókhoz.
Jó része pedig pár hónap múlva halott torrent lesz, seeder nélkül. :)
Steammel kapcsolatban: meg fekete listára tesz, ha valami nem tetszik neki.. És a játék a Steam tulajdona marad, nem a tiéd! Te csak bérled a játékot addig, amig rendelkezel Steam rendszerrel is.
Azóta használom a Steamet, amióta kijött vele a Valve, a My Games listám pedig szép hosszúra nyúlt már. Mindezt úgy, hogy az első két évben úgy szidtam mint a bokrot. Most viszont már azt mondom, hogy ami hátránya van, az nekem nem akkora gond, ellenben az előnyeit teljesen ki tudom használni.
Megjegyzem a hosszú évek alatt egyszer volt csak problémám (a bankkártyámat valamiért nem fogadta el, a support 3 nap után sűrű bocsánatkérések közepette oldották fel a zárlatot, ennyi időn át nem tudtam vásárolni rajta). Nem állítom, hogy a Steam tökéletes, messze nem az (én leginkább amiatt ostorozom, mert a legtöbb kiadó számára 1 euro = 1 US dollár, illetve az esetek többségében nem látni az online disztribúció olcsóbbságát a vételáron). De per pillanat a Steam a mintája a netes disztribúciónak, minden hasonló rendszert hozzá hasonlítanak, ha tudsz jobbat létrehozni, akkor hajrá. :)
A licenc dolgot a többiek már kivesézték. :)
.png)