Gascan#16947
Inkább csak mondjatok nekem próbálkzásokat ebbe az irányba.. mert én még olyat se láttam.
Egyébként érdekes, hogy a torrenten a disztribúciót sokkal hatékonyabban meg tudják oldani, mint a nagytőkés kiadók. Ráadásul sokkal olcsóbb, és több emberhez eljut a termék kevesebb idő alatt. Van ennél jobb módszer? (persze figyelmen kivül hagyva azt, hogy a fejlesztők ebből nem kapnak semmit). Szerintem érdemes lenne a kiadóknak valamit tanulni a torrentektől.
Sőőőt.. fkubi ötlete márt csak azért is helytálló - egy kicsit más megvilágitásban, mert igy a játékok lényegesen olcsóbbak lennének. Figyelembe véve a tényt, hogy a játék fogyasztói árából csak 10-15 százalék üti a fejlesztők markát, érdemes lenne elgondolkodni, hogy a többi pénzt minek fizetjük ki feleslegesen más cégeknek, akik a disztribúciót intézik?
Képzeljétek el, milyen lenne, ha Torrenteken letölthetnénk legálisan a játékot, ahhoz azonban, hogy elinditsuk valóban egy kulcsot kell megvásárolni.... itt jön képbe, hogy a P2P terjesztés valójában a fejlesztőknek tök ingyenes, csak a központi trackert kell fenntartani, ami meg nem kerül sokba.
Tehát azt töltesz le, amit akarsz. + ha fizetős tartalom van, mint most példának okáért az Arma 2, akkor letöltheted, ki is próbálhatod.. 1 napig megy a játék minden akardály nélkül... ezt követően viszont már, ha tetszik akkor vedd meg a lényegesen olcsóbb CD kulcsot. Ami az Arma 2 esetében csupán 800 forint lenne...