Azért bátorkodtam az előbbi hsz-t írni, mert azt vettem észre, hogy több száz méterről a MELLÉNYT VISELŐ célok leküzdése nehezebb feladat egy ACOG-gal, aminek ugyan közepes erősségü a távcsöve, de azért simán kivehető a becsapodást jelző vérköd. (vagyis megkülönböztethető a fej, a felsőtest és a végtagok találata)
Ezért most nem voltam rest és pár önként jelentkező AI-vel (mellényt viselő orosz, mellény nélküli lázadó és egy civil részvételével) elvégeztem jópár nagy távolságu gyilkosság tesztet.
A lábuknál mindhárom célalany esetén 2-3 találat kellett a jobb létre szenderüléshez. A felsőtestet célozva a mellényt viselő alakba nem ritkán 4-5 lövés kellett, míg a civil 1-2-től elhalálozott. Fejlövést nehezebb volt, és nem is volt türelmem hozzá, de a védtelen civil ismét kevesebb töltényt fogyasztott mint a sisakos.
A tesztet néhány méterről elvégezve mindegyik kifeküdt az első lövéstől.
Vagyis, szerintem az ArmA2 számolja a lövedék becsapdási erejét a távolság függvényében, de a mellény és a sisak armor értékét alacsonyra állították, ezért van az, hogy csak a távoli lövéseknél mutatható ki létezésük statisztikai módszerrel.