• Sanyix
    bármihez jó. Mint mondtam cache-nek (köze nincs a superfetchez meg ilyesmikhez), bármi bele töltődhet, elindított program megnyitott fájl, így következő jóval gyorsabban indulnak el, már ha bentmaradnak. Ezzel lehet olyan vicces dolgokat csinálni, hogy dvd-ről úgy nézek filmet, hogy nincs benn a lemez, mert becachelte.

De persze a legnagyobb előnye, hogy soha nem kell virtuális memória, kevesebb vinyórecsegés, gyorsabb működés. Néha x264-et is kódolok már ha van mit, az is szereti a sok ramot. Mellesleg amikor vettem olyan olcsó volt, hogy kár lett volna kihagyni (ugyanis annál már csak drágább lesz (10k 4 gigáért).

Jót tesz egyébként frapseléskor is, főleg hd minőségben, hiszen rohadt sokat kéne írni a vinyóra egyszerre, így azt is a memóriába cacheli.
    Egy 32bites játék 3 giga körüli ramot tud használni, ramként... viszont a videokártya is tudja használni a ramot extra textúramemóriának (igen a nem integrált is). Pl nekem most 3323 mb-ot ír grafikus ramnak (512 a kártyán +2,8 gigát használHAT ramból), és emellett meglepő módon nem csak a játék fut egyedül a gépen.