-
Sziasztok!
A 7végén befejeztük a tesztelést. Ma vagy holnap kapunk egy teljesen magyar telepítővel ellátott változatot. Ezt még gyorsan leellenőrizzük, mert és ha "minden" oké, akkor megy gyártásba. A tervezett időpontok tehát tartva vannak, tehát aggodalomra semmi ok. Hozzáteszem minden attól függ, hogy milyen lesz a master verzió. A fordítóink egész hétvégén dolgoztak, csiszolgattak annak érdekében, hogy minél jobb legyen a végleges verzió.
Néhány személyes tapasztalat pro és kontra:
A menüje maga volt a pokol. Nagyon rövid minden, alig férnek el benne a magyar szövegek és mondatok. Szinte nem volt olyan hely ahol ne lett volna ilyen problémánk.
A kiadó folyamatosan változtatott minden (szövegek, küldetések menete), aminek értelmében szinte soha nem volt ugyanaz mint korábban. A párbeszédek egyes kifejezéseit egy listából húzogatja be a játék, melynek értelmében néha nagyon értelmetlen ragtalan mondatok jöttek össze. Ez is igen nagy kihívást jelentett a fordítóknak.
Bugok vannak még mindig, de SZERINTEM nem olyan eget rengetőek, mint az elején és a játékmenetet egyáltalán nem befolyásolja, mint egyes játékoknál. Bár a minap még mindig találkoztam olyannal, hogy az ellenség lazán elfutott mellettem, amin én is meglepődtem.
No, és most lehet kövezni! :) Ismertem a korábbi ARMA játékot, láttam videókat is, de soha nem játszottam vele. Egy biztos! Ez a játék sztem nagyon jó lett és nem csak azért, mert mi adjuk ki és ezt kell kifelé súlykolni. Iszonyatosan tetszik a realisztikussága a bejárható óriási területe, a táj és tereptárgyak, valamint a részletekig kidolgozott eszközök és járművek széles skálája.
A beta tesztek során az AI nem volt a helyzet magaslatán. Igaz megmondta a kiadó, hogy nem is lesz a végleges verzióig. Ezzel annyit értek el, hogy nem volt akkor a gépigénye mint legutóbb, mikor már bekapcsolták. No és el is érkeztem a rendszerkövetelményhez:
Én egy Core 2 Duo 8500, 4 GB 1066 MHz RAM, Gigabyte 9800 GTX+-os, Vista Business gépen teszteltem fullra húzva.
Nem tudom miért, de az utolsó verziónál már volt olyan problémám, hogy a part menti területeteken lagolt a játék, de nem kicsit... :( idővel igen bosszantóvá vált, jeleztem, de eddig még nem reagáltak. Lehet, hogy annyi lenne a megoldás, hogy kicsit visszaveszek a felbontáson és néhány grafikai beállításon.
Azt hiszem egyelőre ennyi. Természetesen igyekszem tájékoztatni titeket, hogy mi lett az új verzió sorsa és hol tart a gyártás. A hazai megjelenés jelen állás szerint június 19-én lesz.
üdv,
.png)