• Solt
    Hát először is:

Szerbusz kedves Suri!

A tények kedvéért tegyünk hozzá pár dolgot! Mi hosszú ideje, szinte minden este együtt játszunk, ezért van már egy kialakult menete a dolgainknak. Az a pálya, amin tegnap játszottunk, arról nevezetes, hogy a technikák nem respawnolnak! (kivéve 4x4) Tehát a csata 1 órás időtartama alatt az indulásnál rendelkezésre álló technikákból tudunk gazdálkodni. Mi már ismerjük egymást, tudjuk kinek mi az erőssége, ezért próbáljuk úgy alakítani a dolgokat, hogy lehetőleg ne veszítsük el a két M1-t az első 15 percben, mert akkor a hátralévő 45perc elég kellemetlen tud lenni a két T72-vel szemben. Azért próbáltuk veletek felvenni a kapcsolatot, hogy ezeket megbeszélhessük, de ti a köszönésen kívül nem méltattatok minket válaszra. Több alkalommal is írtunk, (kb 5) de semmi reakció. Megvártuk amíg respawnoltok, gondoltuk akkor lesz időtök, semmi válasz. Ellenben mit tesztek? Beültök kapásból az M1-be, lelőtök pár ellenséget, hoztok egy zászlót, nyomtok egy friendly fire-t, és kinyírjátok az M1-t. Mind szép és jó, hogy 2:0 ide, de a hátralévő 45 percben mi lesz a két T72 ellen? Amit ti előadtatok, mi azt az utolsó 15 percben szoktuk, hogy ellencsapásra már ne legyen idő. Ezt is el szerettük volna mondani. Ennyit a taktikáról! (halkan megjegyezném, hogy mi nem szállunk be technikába AT-vel a hátunkon, ugyanis az AT-k száma is korlátozott!)

Ezek után beültök a Vulcanba, és ugyanúgy elporoltok vele. Az M1 elvesztése után azt hiszem érthető, hogy nem voltunk teljes mértékben nyugodtak így az első 15 perc derekán, főleg, hogy még válaszra sem méltattatok minket. Ekkor írtam be ezt: "Tisztelt új Urak! Gyertek fel TS-re, vagy válaszoljatok itt! Nem szeretnénk többet szólni! ;)" A kacsintást azért raktam a végére, hogy ne legyen éle dolognak, ne legyen sértődés. Erre beírjátok ezt: "Nyugalom, csak feljöttünk játszani, majd, ha lesz kedvünk, akkor megyünk TS-re!" Na ekkor lettetek kipenderítve!

Biztos vagyok benne, hogy alapvető illemszabályokkal tisztában vagy, csak gondolom akkor pont nem jutott eszedbe. Hogy legközelebb ne legyen ilyen félre értés, ezért inkább leírom:

1: Ha egy idegen szerverre belépek, akkor én ott vendég vagyok.

2: Ha a házigazda hozzám szól, akkor amint van rá módom válaszolok neki.

3: Vendégként illik alkalmazkodni és idomulni a már kialakult szabályokhoz, valamint tiszteletben tartani a szerveren gyakorlatban lévő szokásokat még akkor is, ha ez nékem nem tötszik!

Félreértés ne essék, nem azért lettetek kivágva, mert nem jöttetek fel TS-re, és nem is azért, mert kinyírtátok az M1-t! A fentiek tükrében ugye nem kell leírnom, hogy miért?

Nem vagyunk egyformák, ezért tuti ami tuti alapon hoznék egy analógiát. Képzeld el a következő szituációt:

1: Bekopogok hozzátok, Te beengedsz, köszönünk egymásnak. (megtörtént a csatlakozás a szerverhez)

2: Segítek neked kicsomagolni és elhelyezni a frissen vásárolt plazma tv-t. E közben Te folyamatosan beszélsz hozzám, hogy hova tegyük, mire figyeljünk. Én nem válaszolok, megyek a saját fejem után!(ellenség lelövése, zászlóhozás, nincs kommunikáció)

3: Útban van, ezért lekeverek egy pofont a gyerekednek. (friendly fire)

4: Mivel nem figyeltem rád, nem kommunikáltunk, ezért még ha a jó szándék vezérelt is, de összetöröm a plazma tv-t. Elvörösödik a fejed az idegtől. (kommunikáció hiánya miatt M1 kinyírva, gyülekeznek a viharfelhők)

5: Berontok a hálóba és kihozom a kis tv-t. Te iróniával, de a tudtomra adod, hogy, ha továbbra sem méltatlak téged válaszra, akkor bármennyire is segítő a szándékom, kivágsz a lakásból. (vulcan kihozatala egyből, továbbra sem érkezik válasz, ezért utolsó figyelmeztetés)

6: Közlöm veled, hogy nyugi, segíteni jöttem, majd, ha kedvem van akkor figyelek rád! (a fentebb is idézet reakciótok)

7: Eleged van belőlem, kipenderítesz a lakásból. (kick)

8: Reggel vissza megyek és egy cetlit tűzök az ajtóra (hadd lássa minden szomszéd), amin az szerepel, hogy Te milyen genyó vagy, amiért kirúgtál a lakásodból, pedig én segítettem neked, sőt, megmutattam, hogy is kell ezt csinálni! Érdekes módon, megtanulok litániát írni, és hosszú mondatokban kommunikálni. (#13089 hsz)

És ezzel a történet végére értünk. Ugye ebből a szemszögből kicsit más a helyzet? Bízom benne...

Ettől függetlenül részünkről nincs harag! Szeretettel várunk bennetek ismét, amennyiben tiszteletben tartjátok a szerver szokásait. Ehhez hozzátartozik a TS is, mivel nekünk fontos az, hogy akivel játszunk, azzal tudjunk kommunikálni is. Nem a tudás és az ügyesség a lényeg, hanem a játék élvezete és ezáltal a szórakozás. Ez a szerver ezért van, és ezen nem szeretnénk változtatni... nem szeretnénk egy Berzerk szerverré zülleszteni, ahol már a köszönés sem elvárt dolog. Igaz, órákat lehet ott játszani anélkül, hogy meg kéne mukkanni, no, de hogy, milyen körülmények és milyen "emberek" közt?

Béke veled testvér...