LCD - Plazma
-
Olcsó húsnak... esetre annyit mondanék, hogy minden téren változó, és az adott esettől függ az, hogy megéri-e, avagy sem. Asztali lejátszóknál mondjuk én éppenséggel nem vagyok a márkák híve. A csúcsmárkás lejátszók állítólagos tudásbeli előnyét nem látom, ha nincs másfél milliós audiórendszer éppen mögötte (nem vagyok egy audiofill mondjuk, szóval nekem olyan mindegy, hogy csöves erősitő, meg akármilyen csúcs hangfal, ha egy Logitech "dobozos" hangfalsethez képest nem érzek komoly változást), ha nincs egy HVTV felette, nem látom azt, hogy most aztán ez annyival jobb és több lenne, hogy megérje ennyit rákölteni.
Az olcsó lejátszók terén pedig igenis akadnak egész korrektek, nekem egy 8e Ft-s Orion DVD/DviX lejátszó figyel a TV alatt, azt is azért vettem ha esetleg vendégek vannak, és éppen valami filmet lehessen betenni. De lejátsza a netről lehúzott, CD-re kiírt mindenféle .avi videók 95%-át, a képminősége, hangminősége megfelelő, egyszóval arra amire kell, tökéletes. Egy sokszorosába kerülő akármilyen márkás lejátszó sem tudna nála többet nyújtani, vagy nem tudnám/akarnám kihasználni a plusz lehetőségeit. Akkor meg minek?
Nem azt mondom, hogy minden olcsó dolog jó, mert sok a gagyi, de nem tartozom azok közé, akiknél a "márkás" név bármit is befolyásol vásárlás terén. Szívtam már Sony videókamerával, Panasonic TV-vel és Toshiba laptoppal is. Ellenben a szüleimnél a 10 éves Loewe TV még mindig működik és szépen teljest, a sokak által elátkozottnak tekintet Belinea gyártmányú CRT-m 5 évig tökéletes megelégedésemre szolgált, ráadásul most is Belinea TFT-t bámulok. Nem a márka számít, hanem az, hogy az adott eszköz jó-e arra, amire neked kell, és képes-e azt megbizhatóan nyújtani addig, amig az eszközt használod. A többi már sznobizmus. :)