21171
LCD - Plazma
  • PyRex
    Nem arra gondolt, hanem a samu 40m86-ra, amiről a képeket linkelted. De ennek is megvan a magyarázata. Ugye van a 16:9 arány, meg van az ennél is "szélesebb vásznú", ún. anamorfikus 2,35:1 arány. Na az a 16:9 TV-ken is így néz ki - ez van :(
  • EmThor
    ez egy régi 4:3-as képarányú tv
  • FFX
    amúgy nem értem hogy annak ellenére hogy a tv 16:9 -es képarányú meg a film is mégis ott van két bazi nagy fekete csík a képernyő tetején mwg az alján
  • EmThor
    hát detto, olvastam mostanság is kis beégéseket, tudom eltűnnek, de akkor is...

lcd-kel meg a pixelhiba a bajom... nekem 4 kilóért egy tv-nek ne legyen semmi baja, se háttérvilágítással se semmivel, de hát mit tudunk csinálni? semmit...

új samu képek 40m86
  • [NST]Cifu
    A plazmával az a bajom, hogy én főleg PC-ről hajtanám, arra meg nem az igazi... :\
  • EmThor
    filmezni + konzolra venném az új tv-t

Azért ez a kép, 1440x900-as lcd-n, a videó maga 1440*1040-es felbontásával brutál, a képen látható 72cm-es daewoo sd tévén, komponensen meg hát nem kell magyaráznom, mennyire elvesznek a részletek, persze az összhatás jobb, de egy hd tv-n kéne összehasonlítani. Vagy plazmán. 350-ért, olyan 107cm-es, panasonicot kapsz a legújabb, g10-es panellal, hogy 10 ujjad megnyalod utána, bár se konzolra, se pc-re nem javasolják a plazmákat. júnira itt a full hd 42" pana plazma, lesz vagy 460k HUF... nem tudok dönteni... lcd pixelhibás lehet, nem egyenletes háttérvilágítású, plazmán meg beéghet a kép...
  • [NST]Cifu
    Én is szenvedek a döntésképtelenségtől. :)

Mirai DTL-642E500 - már itt van, pontosabban rendelhető (1-2 hét), viszont bajos az 1080p körüli mizéria, és nincs szervízháttér, továbbá nincsenek külföldön elájulva a TV/DVD lejátszás minőségétől. HD-re jó - 720p és 1080i esetén. A legjobb ár/érték még így is a maga 350e Ft-jével. A Mirai bizony nem noname, a CMO európai leányvállalata, ázsiában és amerikában Chimei néven forgalmazzák.
    Mirai DTL-742E500 - a közeljövőben várható, ázsiában és ausztráliában már kint van (Chimei DTL-742E500 néven), digitális vevő, javított 1080p.
    Samo LE-40F71 - már itt van, elvihető - viszont egy generációval régebbi, és 420e Ft.
    Samo LE-40M86 - egy hónapon belül várható, jobb minőség, mint az F71 de 500e ft áron. Sajnos reménytelen így.
    LG 42LF65 - egy-két hónap, a skandinávoknál már szerepel az LG honlapján, 1080p, digi, tele minden földi jóval, 390e Ft-ért várható. Jelenleg ez tünik a bestbuynak, de ennyit várni még rá...
  • EmThor
    samsung 40f71-et haza lehet vinni 2 év garival 420ért...

+

"A 42 inch-es verzió, a TH-42PZ700 (mely júniustól kerül szállításra, 2499 dolláros, vagyis közel 460 ezer forintos áron) az első 1080p-s modell ebben a méretben."
  • EmThor
    igen de már kinn van az újabb, amiben külön chip van, ami jól le tudja skálázni az 1920x1080-at 1024x768-ra, tudom, hogy több, mint 3x kevesebb utóbbi felbontás pixelszáma, de a tv a maga 102 centijével "csak" 350 ezer...
  • Yrda
    ilyenre gondolsz?:)
    panasonic
  • EmThor
    kizárólag 1024x768

42pv70f, 350k, pana plazma, pcéről több jelet támogat, hdmi-n fogadja az 1080p-t, majd leskálázza, 1024 natívjára

kézikönyv, jobbegér mentés másként, pdf
  • PyRex
    de annak a felbontása nincs 1366x768... nem?
  • EmThor
    bár valamelyik samunak nem volt jó a hangja állítólag, asszem a q7h-nak, mert hátrafele szólnak a hangszórói
  • EmThor
    ez jó, de a 42pv60 még jobb ennyiért :)
  • Yrda
    sziasztok szerintetek ez milyen plazma tv?
    samsung plazma
  • PyRex
    LG 32LX2R

van rajta HDMI, meg DVI is, DVI-n megy natívban a tv (azaz gondolom 1360x768-ban)

De most felment az ára 209 ezerre, egy hónapja már 200 alatt is láttam.
  • guardian hero
    Lehet. Bár ha nincs rajta HDMI, csak DVI, akkor semmiképpsem.
  • PyRex
    De arra lehet, hogy tökéletesebb lenne az LG 82 centis DVI bemenetes modellje, nem? Az olcsóbb is amúgy...
  • guardian hero
    Arra tökéletes szerintem.
  • Tyler Durden
    Minimális tvzés, inkább dvd és konzolozás lenne a fő tevékenység.
  • guardian hero
    Szerintem nagyon korrekt TV, 200 pedig reális ár érte. Mire szeretnéd használni?
  • Tyler Durden
    Köszi a linket, de ahol én venném ott jelenleg 199990 /másik linket csak a paraméterek miatt raktam be/. A kérdés már csak az, megér e ennyit a tudása alapján, megbízható e stb /samsungokról eddig csak jót hallottam/.
  • james69holden
    hát ott kicsit drága szvsz...

http://www.muszakidepo.hu/product_info.php?products_id=26595

itt most épp akcióban van, ha pesti vagy még ingyen házhoz is szállítják neked
  • Tyler Durden
    Sziasztok!

Erről a tvről vkinek van tapasztalata? Megéri megvenni, ár/teljesítményben jól járok vele?
  • PyRex
    Pff Blikk... nocomment :)
  • Brankley
    Valamelyik nap a múlthéten a blikkbe volt ilyen LCD-Plazma tv külömbségek. Fél oldalon. De kb ha azt elolvasod, még mindig nemtudnál dönteni, hogy melyiket vedd meg. Elég xar írás. :)
  • PyRex
    Jó de akkor miért írtad ezt:

"Hm... érdekes, érdekes... de fél millát egy TV-ért? Khhmmm... szóval azért ez már igen erős túlzás"

Nekem nem túlzás egy 102 centis full HD-s tv-ért (ha meglesz rá a lóvém) :)
  • Nexxuss
    noname mellé vesz mindenki egy normált DVDre. De DivXre szart sem ér a márkás lejátszó.
  • [NST]Cifu
    Nem feltétlenül. Csak igényesség.

Még egyszer olvasd el, mit és hogy írtam (...Nem a márka számít, hanem az, hogy az adott eszköz jó-e arra, amire neked kell, és képes-e azt megbizhatóan nyújtani addig, amig az eszközt használod. A többi már sznobizmus...)

A márka alapján dönteni bizony szubjektív dolog.

Más ember meg ebből a pénzből vezs mondjuk egy motort, mert neki az a mániája.

Erről szól az egész, de még egyszer visszatérnék a véleményemre: nem az számít, hogy milyen márkájú, hanem az, hogy az az adott dolog megfelel-e neked, elégedett vagy-e vele, és megérte rááldozni azt a pénzt, amit kiadtál érte. Nem a kiadott pénz mennyisége döntő, hanem az ár/tudás aránya. Nem azt mondtam, hogy ha te többet akarsz tudásban, és ezért többet áldozol valamire, akkor az sznobizmus, hanem azt, hogy ha a döntést az befolyásolja, hogy milyen "márkás" az adott termék.
  • viizo
    oopsz, az előbb "egyébként" szóból elmértem a mennyiséget, úgy tünik mindig elnézek vmit :/
  • viizo
    a Loewe képcsöves tv-k az egyik legjobb nevű és minőségű termékek voltak a tv-piacon, így nem csodálom hogy jól muzsikál a 10 éves cucc ;)

egyébként messze nem látom a sznobizmust abban, ha vki minőséget vesz, nem is olyan sokkal többért.

egyébként nemhogy másfélmillás hangfalnál vagy tv-nél, de már a belépő szinten is nagy különbségek jönnek ki. ;)

• PyRex
    "A többi már sznobizmus."

Nem feltétlenül. Csak igényesség. Mármint nem azt mondom, hogy igénytelen vagy. De pl. ha valakinek nagyon fontos, hogy szépen szóljon a cucc, vagy szép képet adjon, akkor igenis (ha megteheti) mélyebben nyúl a pénztárcájába és lehet, hogy összességében 2-3x annyit elkölt majd házimozira, vagy hifire, mint akár Te. Más ember meg ebből a pénzből vezs mondjuk egy motort, mert neki az a mániája. Ez nem sznobizmus, mindenki arra költ amit fontosnak tart (és persze amire megteheti).

Én pl. simán vennék már régóta LCD TV-t, de 1080p alattit nem akarok és nem is fogok, az viszont még drága, meg egyelőre talán nem is annyira "kiforrott", így egyelőre várok...
  • [NST]Cifu
    Olcsó húsnak... esetre annyit mondanék, hogy minden téren változó, és az adott esettől függ az, hogy megéri-e, avagy sem. Asztali lejátszóknál mondjuk én éppenséggel nem vagyok a márkák híve. A csúcsmárkás lejátszók állítólagos tudásbeli előnyét nem látom, ha nincs másfél milliós audiórendszer éppen mögötte (nem vagyok egy audiofill mondjuk, szóval nekem olyan mindegy, hogy csöves erősitő, meg akármilyen csúcs hangfal, ha egy Logitech "dobozos" hangfalsethez képest nem érzek komoly változást), ha nincs egy HVTV felette, nem látom azt, hogy most aztán ez annyival jobb és több lenne, hogy megérje ennyit rákölteni.

Az olcsó lejátszók terén pedig igenis akadnak egész korrektek, nekem egy 8e Ft-s Orion DVD/DviX lejátszó figyel a TV alatt, azt is azért vettem ha esetleg vendégek vannak, és éppen valami filmet lehessen betenni. De lejátsza a netről lehúzott, CD-re kiírt mindenféle .avi videók 95%-át, a képminősége, hangminősége megfelelő, egyszóval arra amire kell, tökéletes. Egy sokszorosába kerülő akármilyen márkás lejátszó sem tudna nála többet nyújtani, vagy nem tudnám/akarnám kihasználni a plusz lehetőségeit. Akkor meg minek?

Nem azt mondom, hogy minden olcsó dolog jó, mert sok a gagyi, de nem tartozom azok közé, akiknél a "márkás" név bármit is befolyásol vásárlás terén. Szívtam már Sony videókamerával, Panasonic TV-vel és Toshiba laptoppal is. Ellenben a szüleimnél a 10 éves Loewe TV még mindig működik és szépen teljest, a sokak által elátkozottnak tekintet Belinea gyártmányú CRT-m 5 évig tökéletes megelégedésemre szolgált, ráadásul most is Belinea TFT-t bámulok. Nem a márka számít, hanem az, hogy az adott eszköz jó-e arra, amire neked kell, és képes-e azt megbizhatóan nyújtani addig, amig az eszközt használod. A többi már sznobizmus. :)
  • [NST]Cifu
    Magyarul akkor 1080p felejthető a Mirai-nál. :\
    Kár.

Az eféle plazma TV-kkel az a bajom, hogy ha már 1080p, akkor ne leskálázott legyen, hanem tényleg 1080p. Néztem egy-két promóvideót (jó-jó, ezek speciális esetek, stb., de első érzésre sokat adnak), és nem vagyok meggyőzve, hogy a plazma az igenis jogosult e téren versenyezni a nativ LCD TV-kkel. Itt persze megint az a dilemma, hogy mire? Mert 1080p TV adás enyhén szólva még Sci-fi kis hazánkban, de még attól is messze vagyunk, hogy HD-DVD vagy Blu-Ray lejátszóval nézzünk ilyeneket (a költségekről már nem is beszélve), pusztán PC vagy konzolhoz meg azért túlzás fél millás TV... :\

Akkor meg marad a 720p...

A vége az lesz, hogy valami jó tudás/ár arányú 37"-os LCD-t veszek, oszt jóccakát. :\
  • PyRex
    Igen, sajnos teljesen igazad van. Nekem is sok rossz tapasztalatom van több noname divx-es lejátszóval kapcsolatban. :( Na de ez már offtopic.
  • viizo
    "igen, szerencsére jóval kisebb kockázat pénzben"

első mondatom javítva, mert nem figyeltem oda teljesen és kicsit zavaros lett :)
  • viizo
    igen, szerencsére jóval hogy kisebb kockázat pénzben azért, csak erre a témára úgy érzem mindig reagálon kell, lentebb leírom az okokat :)

na ez azért van, mert nagyon sok értetlenkedővel találkozom, akik nem értik, miért vesz "márkás" playert a magára kicsit is adó ember, mikor a noname-k ilyen meg olyan hiperszuperjók.

egy közeli példa: barátnőmnek egy elég sok fórumon agyonajnározott típusú Chili lejátszója van, nos annál rosszabbat nem sok lejátszót láttam még... kezdve azzal, hogy a távirányítón NINCS kikapcs / bekapcs gomb, rettentő válogatós a lemezekre, elrettentő képe van, és sorolhatnám a hibáit napestig... de persze kártyaolvasót azt raktak bele.

a szüleitől kapta, akik feszt meg vanna győződve róla, milyen jók kis lejátszók ezek az óccsó nónémek, meg milyen sokoldalúak :S

és annyi ilyen eset van :(((
  • PyRex
    A 1080p-s Samsungokról nincs infód, hogy megy-e rajtuk a 1080p dsub-on keresztül??
  • PyRex
    Panasonic plazmák a kedvenceim, csak az a bajom, hogy az 1366x768-as változat az már irreálisan drága (már amelyik méretből egyáltalán van). De színben, kontrasztban szerintem magasan mindent vernek (igen, a Sony LCD tv-it is - saját vélemény).
  • PyRex
    bocs, de rosszul idéztél, egészen pontosan ezt írtam:

"Az még ok, hogy mondjuk DivX-es dvd lejátszóból az ember vesz egy márkátlant, ami sokkal többet tud"

A fenti mondatom tehát egy lehetőség - nem feltétlenül az én véleményem, mármint nekem van pl. van egy sony dvd lejátszóm, ami még divx-et sem játszik le... De sokan inkább vesznek fele ennyiért egy sokkal többet tudó (bár minőségben valóban sokkal gagyibb) playert, szóval alapjában véve egyetértek, de míg egy "gagyi" divx-es dvd player kerül tíz plusz néhányezer forintba, addig ugye egy TV-nél más az árkategória. Értsd: ha szívsz egy divx-es lejátszóval, akkor legrosszabb esetben is elb@sztál 15 ezer forintot. De ha veszel egy noname TV-t mindenféle hivatalos magyar szervíz nélkül, stb. mondjuk 300-ért, akkor annyi pénzt bukni már elég gáz :)