LCD - Plazma
-
Ez a 4K mánia meg szerintem ökörség.
Ha belegondolsz, már a fullHD-hoz is közelebb kellett ülj a vászonhoz mint a HD esetén, nem is beszélve az otthoni tévékről. Ha egy fullHD kijelző esetén messzebbre ülsz mint a kijelző átmérőd durván kétszerese, veszted is a kapott extra pixeleket..
Nem nagyon téma, mert gondolkodni is kéne hozzá valakinek, de ha csak egy 50"-os 4K-ról beszélgetünk, már ott is a max. 90 cm-es nézési távolságról beszélnek.
Én legalább 3 méterről szeretek mozizni még idehaza is, de onnan meg max a fullHD az optimális, a 4 K semmiképp.
Nem tudom, erről megintcsak másokat is meg kellene kérdezni, de a 3d- nek sincs nagy haszna 50" alatt.
3d-t idehaza 50"-on is max 3 méterről, távolabb semmiképp, inkább néha 2 méterről jó nézni.
4K esetén már csak a 90 cm miatt is elég nyűgös lehet mondjuk 3-an nézni egyszerre :D
Amúgy az a felfogás sem állja ma már meg a helyét, hogy az utólagosan 3d-sített élmény az tré.
Lásd: Titanic vagy Terminator 2 3d verziók. Utóbbit összehasonlítva az eredeti 2d-vel ég és föld a különbség.