1147464846/1614162139.jpg

Hivatalos honlap


A Hivatalos oldalon megtalálható a Mount&Blade, Warband, With Fire and Sword,
Napoleonic Wars és a Viking Conquest kiegészítők leírása, FAQ részlege illetve a letöltés menüjük.

* M&B Native Angol FAQ *

* Warband Angol FAQ *

* Mount&Blade Wiki *

* Mount&Blade leírás (Strategywiki,angol) *


M&B/Warband/WFaS modok gyűjtőhelye


M&B/Warband/WFaS/NW hivatalos fóruma



---> * Mount&Blade Magyarország * <---

WARBAND Gépigény

  • SaGa Jr
    #12008
    Pár hozzászólással lentebb megtalálod (ugyanúgy a kereskedőtől, de előbb legyél jóban a noldorokkal, majd utána feldobja hogy lenne itt egy feladat....).


    yossarianHUN:
    Jó is a balta, főleg amelyikkel van thrust támadási mód is (tudsz vele bökni). A bökés csak akkor kell ha nem akarod rommá rugdalni az ellenfelet a hátraszorításuk érdekében (pajzsosokat szét lehet ezzel a taktikával szivatni, mert bemész az arcukba, a hosszú fegyverük miatt ütni nem igazán tudnak vagy csak marha gyengén, te meg rugdalod amitől tántorog és hátrébb megy csak hogy bevidd a végzetes találatot, míg ha rugdosásban fordul fel akkor ájult lesz és fogollyá válik mint ha blunt fegyver terítette volna ki). Főleg a hosszú nyelű, egykezes Fierdsvain féle. Baltából ők a legjobbak. A hajító baltáik meg még közelharcban is megállják a helyüket (rövidek ugyan, de például ostromnál úgyis az a jó amikor bent vagy a dolgok sűrűjében). Mondjuk a teljesen puritán kinézetű war axe (azt hiszem ez a neve, inkább néz ki egy karcsú fém nyélre rakott fokosnak mint harci fejszének) sem semmi. Piszok olcsó és ehhez képest nagyon jó eszköz. Mondjuk a hossza miatt (nagyon rövid) nem lóhátra való fegyver, de gyalog bizony aranyat ér.

    Annál már csak a (kétkezes) blunt fegyverek a jobbak. Doom mace messze a leggyorsabb és legerősebb egykezes buzogány (a winged mace megközelíti teljesítményben ha nem változott meg túlságosan a fegyverek sebzése), de ha kétkezes fegyver is szóba jöhet akkor a polehammer mindent visz (nem véletlenül szaladgálnak ezzel a Knights of the Ebony Gauntlet gyalogos lovagjai és verik be különösebb nehézség nélkül a noldor-ok koponyáit, meg szereznek tömegével foglyokat a sereged számára).
    Van a taleworlds-ön egy elég hosszú levezetés, ami bemutatja a fegyverek sebzése és a tényleges sebzés viszonyát az egyes vértek és a sebesség meg más dolgok figyelembe vételével. Messze mindent lekőröz azonos erő és képzettség mellett a blunt fegyverek mindegyike, még ha az inventory-ban látható sebzése a nyomában sincs a többi fegyverének. Második a sorban a piercing és csak utána jön a cutting sebzés típust használó fegyverek sokasága (ez ellen jobban érvényesül a nehéz páncélzat, a piercing ellen meg a könnyű, blunt-nak meg mindegy mit üt, minden a normál értékén van nézve).

    Az egyik legkedveltebb egy és kétkezes fegyverként is bevethető eszköz meg a morning star a Pendor modban (főleg NPC lovagok kezében igazi vészhozó, de a játékos is ki tudja használni az előnyeit). Elképesztően jó fegyver, amire minden helyzetben számíthatsz. Nagyon jól átcsaphatod vele a páncélzat adta védelmeket (piercing közelharci fegyver ellen a vértek védelme feleződik, ez meg bár buzogány de mivel tüskés így piercing sebzése van). Mivel egy és kétkezes fegyverként is használható ezért ha kell akkor pajzsot is tudsz mellette használni. Mondjuk a másfél kezes eszközökről azért azt nem árt tudni, hogy a sebzésük és átütő erejük romlik ha egykezesként vannak használva.

    Hajító dárda kapcsán ha elfogadsz egy tanácsot, azt javaslom inkább szerezz a karakterednek assassin dagger-t (vagy mi a neve mostanság, ez a throwing knife fejlettebb változata, ezt dobálják a fejlettebb D'shar katonák). Sokkal pontosabb és gyorsabb, messzebbre száll, plusz a dobási sebessége miatt azonos képzettség mellet lenyomja sebzésben a broad head javelin-t is. Ennek is jóval kisebb az inventory-ban szereplő sebzése mint amit valójában okozni tud. A kisebb tömege miatt meg kevésbé is fogja lassítani a karakteredet. Ha már hajító fegyver mellett döntöttél, akkor ez a legjobb választás (vagy az irgalmatlanul ritka old empire hasta meg az a másik g betűs dobó cucc, csak azok mindössze 1-2 darabosak). Alternatívának meg még bejöhet a jobbik dart is (két típus van belőle, a drágább a jobb, de ez a statjaiból majd jól látszik). Ez teljesítményben egy nagyon picit alatta marad a hajító dárdáknak, de alig van követelménye, többet tudsz belőle vinni és így dobni, meg pontosabb is mint a hosszú nyelű társa. Ritkán kapni, mert filléres cucc és emiatt gyakran lemarad a boltok kínálatából a temérdek egyéb olcsó cucc miatt.

    A dárdázás alatt a rohamból ökleléses hosszú fegyveres taktikát érted? Az itt is ugyanolyan OP mint az alap játékban. Beállítod, hogy a program kezelje vagy te manuálisan a kopja előre szegezését aztán már csak jól kell célozz és ügetésből fektetsz meg kb mindenkit (rohamból viszont garantáltan elkapsz bármilyen ellenfelet). Csak ha lelassulsz akkor már nem sokat ér. Native esetében azért volt még relatíve használható ekkor is, mert embertelenül gyengék voltak az NPC-k. Erre a harcmodorra van például kihegyezve a Sarleon-ban rendezett lovagi torna is (meg rendszeresen kapsz ilyen fegyverzetet Ravenstern tornáján is).