1147464846/1614162139.jpg

Hivatalos honlap

A Hivatalos oldalon megtalálható a Mount&Blade, Warband, With Fire and Sword,
Napoleonic Wars és a Viking Conquest kiegészítők leírása, FAQ részlege illetve a letöltés menüjük.

* M&B Native Angol FAQ *

* Warband Angol FAQ *

* Mount&Blade Wiki *

* Mount&Blade leírás (Strategywiki,angol) *

M&B/Warband/WFaS modok gyűjtőhelye

M&B/Warband/WFaS/NW hivatalos fóruma

---> * Mount&Blade Magyarország * <---

WARBAND Gépigény

• SaGa Jr
    Sokat gyengültek tudás és szint alapján is mióta utoljára játszottam a moddal (félreértések elkerülése végett, még mindig kiemelkedően jók, csupán régebben ehhez képest hajmeresztőek voltak). De ez igaz minden frakcióra, mert elég komoly szint és tudásbeli variáláson estek át a katonák és vezéreik. Például a hero adventurer-ek sem 70-es szintűek már, ahogy a berzák és gladiátorok meg assassin-ok sem. A jatuk mérsékeltebbek lettek szintben és tudásban is (amikor még én játszottam a sima jatu raider volt 30-as szintű, a lancer 45-ös, az elitjük 60-as a warlordjaik meg 75-ösök 70+-os erővel aminek értéke ugye 63-nál megáll a játékos karakterénél).

No persze én sem alacsony szintű karakterrel meg sima csapatokkal keménykedtem velük. Magam fejlesztette, társak által továbbképzett, csúcsra felszerelt CKO és sergeant had támogatásával (amíg nem létezett a CKO addig meg silvermist ranger-ek és larian ranger-ek alkották a derékhadat, szintén feltuningolva), egy rakás companion-nal (ha jól emlékszem kilenccel) ugrottam neki általában 150-200 fős csoporttal a kiszemelt seregnek. Kellett a sikerhez még egy jó gyors és szívós paci (noldor spirit horse) amivel könnyedén előttük tudtam maradni miközben lövöldöztem rájuk és csaltam magam után a hordát. A többiek nem rohamozhattak azonnal, megvárták a parancsomat míg magamra húztam a támadókat. A felszerelés félelmetesen sokat számított ahogy számít most is ahogy a statokat nézegettem a wikin. A piszok gyors paci miatt nem értek utol és a lövéseik is gyengébbek voltak, azaz kezelhető maradt a támadásuk (a lerongyolódás elkerülhetetlen volt persze így is, de többnyire megúszta kiütés nélkül a karakterem a csörtéket).

Ciki akkor volt ha a ló lett kilőve a karakterem alól, mert a nehéz pacijaikon egy pillanat alatt beérték és legázolták az embert...
    Nem is mindig jött össze a nagy vitézkedés. :) Bizony megesett még 50+-os karakterrel is, hogy lazán kiadtam a tipli parancsot mikor lecsapták a karakterem gyorsan és elhúztuk a csíkot, hogy felgyógyulva újra próbálkozzak később. Ettől függetlenül nagyon élveztem az igazi nagy harcokat amiket a jatuk és a hatalmas seregek kínáltak. Ugyanígy az igazi giga ostromokat mikor 200 védőm nézett szembe 10-15-szörös túlerővel.

Démonok ellen már azért óvatosabban hepciáskodtam én is, ott a kétszeres túlerőt sem engedtem meg nekik, mert az a 30 démon ami a démon seregeket vezette akkoriban, az felért tízszer annyi egyéb katonával is, szóval nagyon észnél kellett lenni mikor ellenük vonult az ember.

A másik trükkös brigád a snake cult volt, mert a viper warrior (a sima zöld páncélos lovas, nem a venom knight az elitebb verzió vagy a papnők) az valami kegyetlen erős a szintjéhez képest. Piszok jó fegyverrel (de hogy mitől az arról lövésem nincs, a karakterem kezében közel sem volt olyan jó az a kard), pontos dobásokkal (dárdák), nagyon jó pacival és átlag feletti páncéllal a papíron középszerű lovasok gyakran 1 ütéssel kapták le a karakteremet a nyeregből, holott sem a fegyverük, sem a képességeik alapján nem ezt várta volna az ember. Plusz autocalc csatákban is elképesztően jól szerepeltek. Nem úgy mint a noldorok, akiket legkönnyebb autocalc-ban megverni (csak kell egy halom elit gyalogos, de legalábbis berzák és szétkapják a noldor hadat egy csomó foglyot ejtve).
    Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2016.02.15. 11:00:29