1147464846/1614162139.jpg

Hivatalos honlap


A Hivatalos oldalon megtalálható a Mount&Blade, Warband, With Fire and Sword,
Napoleonic Wars és a Viking Conquest kiegészítők leírása, FAQ részlege illetve a letöltés menüjük.

* M&B Native Angol FAQ *

* Warband Angol FAQ *

* Mount&Blade Wiki *

* Mount&Blade leírás (Strategywiki,angol) *


M&B/Warband/WFaS modok gyűjtőhelye


M&B/Warband/WFaS/NW hivatalos fóruma



---> * Mount&Blade Magyarország * <---

WARBAND Gépigény

  • SaGa Jr
    #11976
    A noldorok ilyenek (ne aggódj, egyes Jatu formációk legalább ilyen meredekek lesznek). A noldor-ok által használt íj meg ráadásul az átlagosnál kicsit gyorsabban repíti ki a lövedéket, azaz messzebbre tudnak így ellőni, laposabb ívben. Lőtávolságuk olyan 20%-al a long war bow teljesítménye felett van és maga az íj kezelése is gyors mert egy gyors fegyver, szóval rövid idő alatt sokat tudnak lőni.
    Egyébként semelyik íjásznak/számszeríjásznak/dobálónak nem kunszt nagyot sebezni a feléjük nyargaló ellenfélen. Minél gyorsabban mozog szembe valaki egy lövésszel annál durvább sebzést fog bekapni. Azaz ne feléjük nyargalj egyenesen, hanem kicsit sréhen , az oldaluk felé közelíts. Célt követni nehezebben tudnak így az egy tegeznyi lövedéküket hamar elszórják és akkor már nem annyira durvák. Ez egy alapvető taktika velük és minden lovas sereg ellen. Kicsit mész feléjük majd kanyarodsz és csalinkázva mész a vonalaik felé. Ezzel magadra húzod a lovasokat és mennek utána, az íjászok (ha te voltál a közelebbi célpont) rád fordulnak és téged akarnak leszedni. Kis ideig kergetőzöl így majd kiadod a támadás parancsot a csata elején paranccsal helyhez kötött egységeknek és akkor több esélyed lesz ellenük.

    Egy lassú, nehéz harci lovon teljes sebességgel feléjük nyargalva kb triplázzák a sebzést a távharcászok. Gyorsabb lovon teljes sebességen még meredekebb szorzó is összejöhet (négy vagy akár ötszörös is, ezért tud például a kopja is durva lenni és egy csapással likvidálni célpontot pedig alap sebzése nagyon alacsony). Azért például démonokat vagy revenant-ot ők sem kapnak ki egy lövéssel (na ja, 90-es armor a lovuknak meg a célpontnak is, ehhez 138-as erő és 10-es iron skin skill azaz alsó hangon is olyan 200+ HP, a pacinak meg 500+). Kell ahhoz vagy 2-3 találat is. :)

    Noldorok alapból ellenségesek (mindenkivel azok, mert mindenki őket akarja). Csak nagyon jelentős túlerővel szabad nekik menni. Kezdetben a viszony -10-es velük. Ezt szépen fel kell tornászni. Erre módszer például hogy távolról követed a csapatukat vagy belecsalod őket egy keményebb ellenféllel való harcba. Amikor megütköznek valakivel, akit te sem kedvelsz, akkor gyorsan be kell ugrani melléjük a csatába (lehetőleg kevés emberre, mert ez neked több renown-t hoz és több viszony javulást érhetsz el ha kevesebben vagytok mint az ellenség akivel megütköztök). Könnyedén lenyomtok mindenkit és az ellenfél létszámától függően 2-4 pontot tudsz javítani a viszonyon. A harc után tipli a környékről mert még mindig negatív lesz a viszonyotok szóval ellenséges célpontként azonosítanak.

    A másik módszer, hogy buzogányos, blunt fegyveres egységekkel teletömöd a hadaidat és a veszteségre fittyet hányva lerohanod egy kis csapatukat. A blunt fegyver azért kritikus, mert aki ettől fekszik el az fogoly lehet. A harc után a foglyokat begyűjtöd, majd a troop képernyőn egyesével beszélsz velük és elengeded őket (ahogy például neves foglyokkal tennéd). Minden beszélgetés opcióból elengedett noldor 1 pontnyi viszony javulást (vagy 2?) és kétszer annyi Honor pontot hoz neked. Az sem mellékes, hogy zúzó cuccokkal leabált ellenfelektől többnyire jobb loot esik.

    Amint 0-ás vagy pozitív a viszony, lehet menni Laria-ba a kocsmába és ott kicsit diskurálni a boltossal. Ha megoldod az ő feladatát akkor megmondja merre leled a városukat.

    A végső győzelemhez olyan 40-60 körülire vagy még magasabbra kell velük felvinned a viszonyt.

    Tűzgyorsaságban meg sehol nem lesznek ahhoz képest mint amikor a karaktered kezébe kap egy sapphire rune bow-t. Ha úgy tűnt a noldorok gyorsan lőnek, akkor azt az íjat kész nyílszórónak fogod érezni. No persze ehhez a cucchoz nem kevés dolgot meg kell tenni, boltban nem kapja meg az ember. Illetve a két hős noldor vezér egyéni fegyvere (egy piszok jó kard és egy nagyon tápos íj) szintén igazi csoda a játékban. Megszerzésük persze nem is könnyű (még a királyok fegyvereit is előbb beszerzi az ember mint az övékét, pedig azok sem a könnyen megszerezhető eszközök).
    Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2016.02.14. 15:58:13