1147464846/1614162139.jpg

Hivatalos honlap


A Hivatalos oldalon megtalálható a Mount&Blade, Warband, With Fire and Sword,
Napoleonic Wars és a Viking Conquest kiegészítők leírása, FAQ részlege illetve a letöltés menüjük.

* M&B Native Angol FAQ *

* Warband Angol FAQ *

* Mount&Blade Wiki *

* Mount&Blade leírás (Strategywiki,angol) *


M&B/Warband/WFaS modok gyűjtőhelye


M&B/Warband/WFaS/NW hivatalos fóruma



---> * Mount&Blade Magyarország * <---

WARBAND Gépigény

  • SaGa Jr
    #11946
    Adott egységek fejlődési fájának nézz utána.
    Bizonyos egységekből lehet lovast csinálni, másokból nem (ez nemzetenként változó).
    Illetve lovasok fejlesztve pár esetben erősebb gyalogosokká válhatnak (ez a zsoldosoknál fordul elő mikor mondjuk a mercenary cavalry továbbfejlesztése mondjuk sellsword lesz vagy egy bounty hunter egységből sima zsoldossá farag át valaki egy bakát és így kikerül alóla a ló).

    Némely nemzet esetében (például Empire, Fierdsvain, Sarleon) csak nemesekből lehet lovast képezni és sima toborzott bakából nem tudnak kiállítani lovon harcba induló egységeket (szükségük nem is nagyon van rá).

    Szóval érdemes felkeresni a mod fórumát a taleworlds-ön és ott körülnézni. Vagy a saját wiki oldalán ahol külön utána tudsz nézni a troop tree-knek népenként. PoP wiki

    Nem nemesi lovasságból csak mutatóban akad a nagy népeknél.
    Pendor népnél 1 lovas közelharcos (mounted Man at Arms, sima MaA-ból képezhető ki),
    D'shar népnél a nagyon alap Tribesman Hunter lóval rendelkezik, de lehet lova az assassin-oknak (csatánként változó ki kap lovat és ki nem közülük), meg van lovas íjászuk (Dervish Raider, Dervish-ből képezhető).
    Ravenstern királyság embereinél a közelharcos ágon elérhető a Horseman (man at arms-ból képezhető de a másik képzési ág ütőképesebb), illetve az íjászaiknál ranger vagy mounted ranger a fejlesztés vége (a gyalogos veszélyesebb itt is).

    Zsoldosoknál kell keresni tulajdonképpen az ütős, nem nemesi lovasságot. Ott már a sima zsoldos katonákból is elérhető két féle (mercenary horseman, sellsword horseman), avagy parasztasszonyokat képezve is lovassá válik egy pár fejlesztés után mind (legelső lovas a maiden outrider).
    Aztán a mercenary noble/adventurer/knight csak lovas egységeket jelent.
    Az időnkét begyűjthető és felbérelhető Jatu-k is mind lovasok.
    A bounty hunter-ek (seriff, ranger, bounty hunter) szintén lovas zsoldosok (lényegében lovas számszeríjászok meg buzogányos csapatok).
    A singalian zsoldosok (rabszolga kereskedők) között is akad két lovas egység a gyalogos lándzsásaik mellett.
    A pusztai rablók is mind lovasok, szóval őbelőlük is kiállítható lovasság, ahogy például az outlaw és ennek fejlettebb változata a bűnözők között szintén lovas egység.

    Végül a nemesség minden nép esetében kitermeli a maga lovasságát. Némelyik bitang erős, a többi csak erős. Gyenge egység ezek között nincs és akkor ott vannak még a különféle order-ek amik között szinte mindegyik lovasságra épít (pár kivétel akad csupán ahol gyalogos a teljes értékű rendtag és a tanonc is, de egyes esetekben a squire akár lóháton is csatába indulhat).