Hivatalos honlap
A Hivatalos oldalon megtalálható a Mount&Blade, Warband, With Fire and Sword,
Napoleonic Wars és a Viking Conquest kiegészítők leírása, FAQ részlege illetve a letöltés menüjük.
* M&B Native Angol FAQ *
* Warband Angol FAQ *
* Mount&Blade Wiki *
* Mount&Blade leírás (Strategywiki,angol) *
M&B/Warband/WFaS modok gyűjtőhelye
M&B/Warband/WFaS/NW hivatalos fóruma
---> * Mount&Blade Magyarország * <---
WARBAND Gépigény
-
SaGa Jr #11277 Ha ennyire kételkedsz még mindig megkérdezheted a készítőket akik elmondhatják mi a helyzet.
A tapasztalataimat írom le amiket láttam és átéltem, továbbá amiket a fájlok átnézése közben találtam. Mint írtam, egy idő után elmaradoztak nekem az infók (tehát nem nem is voltak csak idővel valamiért már nem kaptam a szokásos szövegeket aminek okát nem tudom de őszintén szólva nem is érdekelt), a noldorok kapcsán meg nem emlékszem hogy kaptam volna bármilyen információt az elszökésükről. Egyszerűen csak nem voltak ott a nyertes csata után az esetek túlnyomó többségében.
A 10-es PM sem jelent 100%-os elfogási esélyt (ezt helytelenül írtam), csak 80%-ost. Amennyiben jól emlékszem, úgy alapból valami 30% a helyzet a Pendor-ban amit masszívan növel a PM skill minden pontja. A noldorok meg úgy vettem észre 0%-ról indulnak. Tesztelgetésre használhatod a TweakMB-t amivel kitolhatod a max skill szintet akár 15-ig is így növelve meg az elfogási esélyeket (bár nulláról indulás esetén ez sem lesz garantált siker).
Eddig minden játékom során sikerült elfognom neves noldor vezért, még ha a sikerességi rátám jó ha 20-30%-os volt (magyarán 5 feltűnésből egyszer max kétszer és jó ha kétszer összejött, hogy mindkettőt sikerült "megszerezni", ám én hosszú játékra vagyok beállva, nem ritkán jócskán 1000 nap feletti játékidővel mire megunom és újat indítok) is elsőre, de én mindig zúzófegyverrel mentem rá a vezérekre sosem lőttem őket vagy ütöttem le semmilyen gyilkos fegyverrel. A fegyverüket ellenben csak ritkán szereztem meg. Korábban dobhatták aztán az utolsó előtti verzióban már kérni lehetett tőlük qualis gem helyett.
Ha nagyon elszánt vagy még cheat-tel is próbálkozhatsz az elfogáshoz (Ctrl+F gyorsan és sokszor lenyomva, ez KO-zza a delikvenseket, ha be van kapcsolva a veszteség listázása akkor láthatod mikor lecsapod a vezért és ha hullának írja ki akkor tudhatod hogy a hiba a troops.txt-ben keresendő). Lerövidíti a harcot így lehet próbálkozni hányadikra sikerült a dolog. Az nem normális ha egyáltalán nem tudod elfogni (végigtúrtram az utolsó 40 oldalt a bug bejelentésekben a TW Pendor fórumán és nem találkoztam hasonló problémával).
HP az erőhöz kötődik és amíg az növelhető addig nőnie kéne a HP-nak is. Ha jól emlékszem talán 63 a max tulajdonság szóval ha az alatt vagy még akkor működnie kéne. Ha nem működik akkor a hiba nálad lehet. Csinálj egy karakter exportot és írd át nagyobbra az erőt. Ha változik ezáltal a HP akkor a mechanizmus szaródott el valami miatt (ilyen összetett modnál csoda hogy egyáltalán rendesen működnek a dolgok).
Exportált karaktert editálva meg akármennyi is lehet mert a végtelenségig növelhető az erő és akkor a program automatikusan növeli a HP-t is (igen, csináltam ilyet amikor már nagyon untam a Pendort, többek közt ekkor jöttem rá arra is, hogy 10 agility felel meg 1-es sebességnek lóháton, szóval egy 500-as agility esetén a karakter úgy mozog mint ha a legjobb noldor lovak egyikén vágtatna csak épp gyalogosan teszi ezt).
De ha jól emlékszem neked már a 3.51 telepítésével is gondjaid voltak és az istennek nem akart menni sokáig, azt valahogy megoldottad.
A 3.51 DLC applikálva lett? Én azt nem tettem fel így ha abban volt valami turkálás (a troop.txt-be biztosan tudom hogy belenyúltak mert új egységek is bekerültek általa a játékba, márpedig bizonyos dolgok ott dőlnek el) az lehet magyarázat pár dologra (mindig jóval több dolog volt változtatva mint ami a változásokként leírásra került az ismertetőkben). De lehet magyarázat hibás működésre egy fragmented drive okozta adatvesztés/adathiba is.