1147464846/1614162139.jpg

Hivatalos honlap

A Hivatalos oldalon megtalálható a Mount&Blade, Warband, With Fire and Sword,
Napoleonic Wars és a Viking Conquest kiegészítők leírása, FAQ részlege illetve a letöltés menüjük.

* M&B Native Angol FAQ *

* Warband Angol FAQ *

* Mount&Blade Wiki *

* Mount&Blade leírás (Strategywiki,angol) *

M&B/Warband/WFaS modok gyűjtőhelye

M&B/Warband/WFaS/NW hivatalos fóruma

---> * Mount&Blade Magyarország * <---

WARBAND Gépigény

• davidbog
    Pár napja kipróbáltam a Floris modot én is. Nálam is elég instabil volt. Bementem egy városba a lovagi tornára kattintva mindig kifagyott, a piacnál is párszor. Találtam fegyverlistát a páncéloknál rendre kifagyott. Ezután inkább hagytam a fenébe.
    Maradok a Pendor modnál. Az is néha kifagy, a csaták végén amikor a veszteségeket lehetne megnézni, de azért nem gyakori.
    Még a Warhammer modot várom, az még érdekes lehet.

A Pendorban az egyik játékomnál van egy furcsa dolog. A Győzelmi feltételeknél azt írta, hogy három sereg van, de a felsorolásban már négy szerepel: kettő snake cult, egy heretic és Ithilrandir serege. A noldor sereg nem számít? Más karakteremnél mintha az is beleszámított volna.

Egy korábbi karakternél sikerült elfoglalnom várost és királyságot alapítani, de nem tudtam megtartani kevés volt a 200 katonám. Egy hét után jött egy hadjárat olyan 3000 emberrel és elfoglalták. Nem tudom hogyan lehet biztosan megtartani. Gondolom olyankor kell várat, várost szerezni amikor legalább egy, de inkább két másik nemzettel harcol az a frakció akitől elfoglalom.

Szóba került, hogy kinek mi tetszik és mit használ. Nálam is a kinézet előbbre való mint a hatékonyság. Lehet akármilyen jó egy felszerelés, ha nem tetszik nem fogom használni, inkább odaadom valamelyik csapattársnak.

Lovak közül az Ironbred Chargerek a kedvenceim. De amelyiken már térdig érő páncél van azt szívesen használom, sok szép van köztük. Van valami sarleom/ravenstern armored warhorse vagy valami hasonló, csak lordok alatt láttam. Szép nagy, kipróbálnék egy olyat de beszerezni sehogy nem tudom. Egyáltalán beszerezhető? És persze legalább egy demonic charger beszerzése is cél.

Kardok közt az egyenes pengék tetszenek meg a Flame Bladed Swordok, az íveltek annyira nem. Az Ebony kardok is szépek, és piszok jók is. Csak a nagyobbaknál a keresztvasnál hatalmas méretű fogantyú van, nálam ez sokat ront az összképen. Mintha egyszer láttam volna Ebony Flambergert is, az is biztos szép. Csak ezek mocskosul drágák.
    De még sok kard van ami tetszik: Great Pendor Sword, Claymore, Sarleon Longsword, Silver Longsword.
    Viszont az általatok említett foreign two handed sword egyáltalán nem ismerős.

Egyéb fegyvereknél a blunt steel polehammer a nagy kedvencem, de az alabárdok is tetszenek. Fejszék, pikák, lándzsák szinte egyáltalán nem érdekelnek, buzogányból egy kettő.
    Pajzsoknál az ancient engraved és az immortal shield a kedvenc. De az állatosoknál is vannak szépek.

Páncéloknál a teljes lemezpáncélok a kedvenceim (meg a démoni lemezpáncélok, csak ilyen a Pendorba nincs, majd talán a Warhammerben): old pendor full plate és csak a sárkányos címerben különböző Dragon Plate vagy mi a neve. Az eventide lemezpáncél és a burnished plate armor is szép. A full plate se lenne rossz, csak szerintem nem áll jól a karaktereknek, nagyon karcsúsít és a torokvédő is hülyén néz ki ha nincs vagy nyitott sisak van a karakteren.
    Hatékonyságban a noldor páncélokon kívül Sigismund ebony platemailje fogott meg. Ahhoz képest, hogy csak platemail elég erős. Kár hogy nincs ebony full plate, legalábbis én még nem találtam. Meg valami mettenheimi lemezpáncél volt brutálisan erős. Nem az ami Fredericken van, valami más volt, persze százezrekért.
    Sisakokból a hounskill meg a többi basinet tetszik, de a nyitott verzió. A salade (talán így hívják a játékba, én salletként ismerem), vödör, adventure sisakok egy két kivételtől eltekintve nem tetszenek.