.
    Na szóval, ezt nem Én találtam ki, nálam okosabb SZAKemberek is így vélekednek a témáról, hogy a japán SPORT kocsik (mert ez adja az igazi autógyártás alapját, nem a sorozat gyártott szériavackok), jóval többet tudnak azért az árért, amit bármelyik másik kontinensről származó autó tud. Elromlásukra az esély elég kevés, még a széria autók minősége is jóval az EU átlag felett van. Így ha véletlenül is elromlik valaha, akkor az alkatrész viszonylag drágán lehet beszerezni, de azt is csak a világ többi részén, japánban viszonylag olcsó az ilyesmi. Az autók teljesítménye a turbó miatt az elmúlt 5 évig, amíg nem jött be a downsizing mizéria, bőven magasabban volt mint a V8-akban vagy a sima szívó motorokban és jobban is bírják a gyűrődést.
    Az ipar meghatározó járművei az elmúlt 20 évben szinte csak japán autók voltak(azokról koppintottak megoldásokat, lásd változtatható szelepvezérlés). Szinte mindent hamarabb találtak fel ott mint máshol. Nem véletlen hogy a Toyota egymagában a világ legnagyobb autókonszernje és a VW csak a második helyen kullog azután is, hogy szinte már minden céget felvásárolt, hogy növelje az erejét. 40 évvel ezelőtt még a németek is tudtak ezt azt, de annyira rá voltak kattanva a saját mellük veregetésére és hogy a megoldásaik időállók (A BMW csak nemrég tért át a szívóról a turbó/kompresszoros megoldásokra), hogy szépen elmentek mellettük a japánok. És mint írtam a japán autók még mindig messze a legjobb teljesítmény/ár értékkel rendelkeznek.