Ide át lehet tenni minden hozzászólást, ami ...khm.... mondjuk úgy, hogy túlhaladott :))
  • steweee
    nem, a káosz önmaga, a természet alaptermészete a káosz, mi találjuk meg benne a rendet.ilyen alapon az is természetes, hogy az emberek gyilkolják egymás, hiszen az állatok is ezt teszik. de mivel szimpatikusabb úgy leélni egy életet hogy ennek a megtörténte nem reláis, ezért úgy alakítják a fejlett társadalmak az életüket, gyerekkortól kezdve arra nevelik a gyerekeket hogy a békére kell törekedni. holott pl még én is voltam úttörő, és ha nem is paramilitáris módon próbáltak nevelni de azért azt mindig hangsúlyozták hogy ha arra kerülne a sor akkor a hazám érdekében akár az életemet is fel kell áldoznom. ehhez azért hozzátartozik annyi hogy miért áldoznám én bárkiért is az életemet, hiszen abból csak egy van, kizárólag saját vagy családom biztonsága érdekében vagyok hajlandó kockára tenni ha úgy alakul, másrészt a szép szavak mögött az a politikai érdek húzódik, hogy egy ütőképes hadsereget neveljenek ki a fiatalságból akiket ha eljön az alkalmas időpont be lehessen vetni az éppen aktuális ellenféllel szemben a hatalom növelése érdekében. szerencsére 2vh. annyira borzalmas volt, hogy még most is él az emberek tudatában, illetve ehhez hozzájárul a régebben nem létező hírellátottság a fejlett technológiának köszönhetően.így már nem kell átélnie egy embernek a szörnyűségeket ahhoz hogy legyen róla fogalma milyen is az. számunkra furcsának tűnhet, de a történelem folyamán számtalanszor előfordult hogy az emberek boldogan mentek a frontra harcolni mert elképzelésük sem volt hogy milyen is lesz majd ott. hát rájöttek nagyon hamar.