"Igaz nem vagyok nagy autóversenyző fan."
Én sem. Pontosabban a játékokat szeretem, de nem ígénylem a szimuláció jelenlétét. Egyrészt IRL sincs közöm hozzá, így gyak. nincs pontos összehasonlítási alapom (akkor sem, ha majd 20 év, és irgalmatlan számú vezetett kilométer van mögöttem, a pályán versenyzéshez ennek a világon semmi köze, ez csak közlekedés). Másrészt ha az lennék, akkor sem elégítene ki. Úgy vagyok ezzel mint az fps-el: szeretem a stílust, de össze sem lehet hsaonlítani azzal, amikor IRL az ember airsoftot, vagy paintball játszik,és a dudaszónál az adrenalin feltolul az agyadba. Azt meg ki sem szeretném próbálni, milyen az, amikor valódi tétje van.
Ennek ellenére a játékprogramot a saját szempontjaim szerint képes vagyok értékelni. Azok alapján a dirt2-ben, ill. a shiftben a maguk hibákkal teli módján találtam szórakozást. Ebben arra a rövid időre sem, és ebben nyilván szerepe van annak, hogy nem tudtam elfelejteni egy másodpercre sem, hogy ez nem egy átlag, multiplatform cím, hanem ezt mint gigaex akarják nekem(vagy másnak) beadni.