banner
  • PoisonChihuahua
    "Tősgyökeres" konzolosként nagyon ritkán játszok PC-s játékkal (két kezemen meg tudnám számolni, hányszor ültem le PC elé játék céljából), egyszerűen nem alkalmas rá a gépem, költeni meg nem akarok rá, nem ment el az eszem. Épp a múlthéten vetemedtem arra, hogy egy kölcsönkapott SWAT4-et kipróbáljak és ekkor jöttem rá, hogy én egyszerűen nem tudom megszokni a bill+egér párost. A billentyűzeten folyton mellényomok, ha még be is tanulom a gombokat, akkor is le kell vennem a szemem a monitorról, hogy jó helyre nyúlok-e. Ez olyan mint vakon gépelni. Még a mozgás (WASD) gombokra is oda kell néha figyelnem, egyszerűen túl sok a gomb és nagyon szűken vannak egymás mellett, látszik, hogy nem játékra tervezték. Az egeres célzás számomra meg egy rémálom, vitathatatlan előnye a pontosabb rámutatás, de mozgatáskor össze-vissza cikázik, még a legapróbb mozdulatoknál is és itt nem az érzékenységre gondolok, mert az állítható volt, hanem gondolok itt pl. a 180°-os fordulatra, ami egy hirtelen egérmozdulat, míg kontrollerrel ez valamivel lassabb, sokkal átláthatóbb, nem olyan kaotikus rángás. Ráadásul nekem nem kényelmes, mert a kezemnek játék köben egy egérpadnyi (kb. 25 x 35 cm) helyet kell állandóan bejárnia, és ilyenkor mindig azon kapom magam, hogy ide-oda hadonászok, plusz a kezem is elfárad. Rémálom volt az egész, hisz az a lehangolóbb egy játékban, ha nem tudod irányítani. :(
    Egy szó, mint száz, mindenkinek más jön be, van aki a kontrollert szokta meg, van aki pedig egérrel meg bill-el játszik jobban, és akárcsak én, képtelen a másik irányítási formát megtanulni.