banner
  • Zozo76
    En anno egy sima TV-digi kartyat probalgattam meg anno a PCmbe, es ranyomtam az XBOX1-et. Hat valami kegyetlen szar elvezhetetlen volt a kepminoseg. Persze kompozit, de bagyadt szinek, homalyos kep, stb. Ha kozvetlenul ranyomtam a sima CRT TV-re a kompozitot meg akkor is sokkal szebb volt a kep. Nem is kiserleteztem vele tovabb. Amugy a TVre visszaterve, nekem is egy kis 55-os TVm van meg a MAC Minihez hasznalt 19" widesreen monitor. 2 hete megneztem csak ugy poenbol milyen a kep az 55-os TVn, hat azt kell mondjam borzalmas. Nem a felbontas miatt, ha ugy nezem nem effektive a kep csunya hanem pl az 50Hz-tol meg az interlace uzemmodtol rettenetes vele jatszani. Ennel sokkal jobb volt a Thomson 82-es szeles CRTm (100Hz), csak azt meg faternak adtam, mert egy 3x3-as kis szobam van es ha a TV is itt volt, nem birtam bejonni... :) Meg ugye kaptam ajandekba a MAC Minit az ocsemtol (zsir uj) es ehhez mar kellett a monitor, igy megvaltam a PCs laptopomtol. Remelem hamarosan jon a 24" moncsi es akkor en leszek a jani a moziba. :)

Na a lenyeg a lenyeg, lehet jasznai kis CRTvel, is, 50Hz-el is nyilvan PAL/NTSC felbontasban fog menni, de a felbontas mogotti kep ugyanaz lesz mint minden mas kijelzonel. Ugyanakkora lesz a texturak felbontasa es minden ugyanaz lesz mintha HDTVn, Monitoron jatszanal. Csak joval kevesebb pixellel latod majd, es villogni fog mint az istennyila.