chrisborbas#56355
őő valami félreértés lehet itt, a régi monitorom tudta az 1680x1050-es felbontást, azóta váltottam a fullhd-s 24-esre, ami így ugye 1920x1080, proper 16:9, xbox menüben hdtv-n belül 1080p van kiválasztva..
tehát: a monitorom natív felbontása van kiválsztva. mivel van hdmi, dvi és vga bemenet is a monitoron, így szerencsém volt vga-val is kipróbálni, ugyanaz a helyzet. a monitor szerintem nem feltétlen a legalja, több fórumon olvasgattam, hogy ki milyen monitort ajánl xbox-hoz, és a legtöbben a dell-ket és benq-kat javasolták. és nem is a legolcsóbb volt, lett volna már 40-50 környékén 24-es, ez 80 volt, direkt azért vettem mert van rajta hdmi és mert 16:9, így nem lesz se torzítás se fekete csík.. és az oké, hogy a box 720-as jelet ad ki, és a moncsim húzza szét 1080-ra, de akkor nem szabadna "pixelesnek" lennie, hanem szép kereknek kéne minden ívnek lennie, maximum nem olyan élesnek, mert a monitor húzza szét a raszterizált képet.. remélem mindenki érti mire gondolok..
(photoshopban egy labda képét felnagyítod kétszer akkorára, attól még kerek marad a labda, csak homályos lesz, és nem egy kocka lesz belőle..)
az a baj, hogy konkrétan nem tudom mi is a problémám a grafikával, de gáz, minden játék, és láttam már 1080p-s 42" colos tv-n is, és ott nem tűnt fel, hogy csúnya lenne.. mintha valahogy hiányozni az élsimítás, vagy magam sem tudom