banner
  • chrisborbas
    hey folks!

új vagyok, kétségbe esett, kérlek benneteket segítsetek rajtam :)
    nemrég vettem egy x360-at használtan, 2008 februári példány, hdmi-vel. rádugtam a 16:10-es 1680x1050 felbontást tudó 22"-os LG LCDmre. ugye a dashboardból nem tudtam kiválasztani ezt a felbontást, használtam 720p-n. csúnyák voltak a játékok. majd nemrég frissítettem a "firmware-t", és belekerült ez a béna felbontás is. kiválasztottam, változatlanul csúnyák a játékok. vga kábellel volt összekötve.

megelégeltem. vettem egy 24"-os 16:9-es 1080p-s BenQ E2400HD moncsit. van rajta dvi, hdmi, dsub. hdmi-vel kötöttem össze a moncsit az xbox-szal, kiválasztottam dashboardból az 1080p-t. a játékok ugyanolyan csúnyák :(. próbáltam sokmindennel, gta4, cod4, pure, stb.. és szerintem nem én várok túl sokat, mert máshol sokkal szebbek voltak a játékok..

egy észrevétel: kiválasztom dashboardban a natív felbontásomat (1080p). gyönyörű szép éles és sima lesz minden él meg körvonal. elindítok egy tetszőleges játékot, majd előhívom a mini dashboardot (vagy hogy is hívják) a controller középső gombjának segítségével, és az nagyon csúnya, pixeles, elmosódott lesz.. a monitor menüjében már mindent próbáltam állítani, sikertelenül. a hdmi kábel sem volt olcsó szerintem (6ezer a 3m), ha jól látom 1.3-as, és tudja az 1080p-t. egy barátom állítása szerint _nála_ a játékban előhívott xboxos kismenü ugyanolyan szép éles mint a rendes dashboard, szintén fullhd-n. mi lehet a probléma? valami az xboxommal? bármilyen segítséget szívesen fogadok! szívesen küldök egy rekesz sört is! :)

sajnos a fényképező annyira nem adja vissza mire gondolok, de valamennyire látni: az első képen sokkal elmosódottabbak a betűk, az élek is sokkal pixelesebbek mint a második képen, és ugyanez a problémám a játékokban is :S