Ok, beszéljünk a játékokról. Tegnap vettem meg a Dead Space-t 11500 Ft-ért. Ez ugye nem 16-17e. Arról nem beszélve, hogy aki mindig ezt hajtogatja, hogy ő nem vesz eredetit, mert 17ezer ft és társai, azok úgy látszik elfelejtik hogy el is lehet ám adni az eredeti játékot! Tegyük fel 2 hét alatt végignyomom és eladom 1000 Ft-al olcsóbban. Egy dual layer lemez 600 Ft. A különbség 400 Ft. És eredetivel nyomtad. Na mindegy.
Dead Sapce vélemény, spoilerek nélkül:
Nagyon kellemes grafikája van, atomstabil frém Vsync rendben. A hangok zseniálsiak, pedig csak sztereoban hallottam, el sem merem képzelni milyen lehet Dolby-ban. Az alap tehát adott:) Ami első pillanatra riasztó lehet az a karakter dizájn, ami a főhősünknél enyhén szólva félresikerült az én szájízem szerint, de ez relatív ugye:) A mozgása is jobban hasonlít egy majomra, mint egy emberre, de ez legyen a legnagyobb baj.
Sztoriról nem mondok semmit, de nem rossz, pláne így full magyar nyelven:) A játékmenet összetettebb, mint sokan gondolnák(pl. én:)), vannak munkapadok, lehet vásárolni tárgyakat, fegyvereket, ez a része majdnem olyan mint egy RPG-ben, lehet fejleszteni a fegyvereinken, miegymás. Még nem is látom át teljesen így 1:30 óra játék után:) Mindent összevetve nagyon kellemes csalódás! Irányítás is rendben. Paráztatós is rendesen, akinek ez kell, nem fog mellé:)
Nekem nagy űrt tölt be a játék, mert a nyomozós nézelődős játékmenet jellemző inkább rá, amit vártam anno pl. a Bioshocktól is, csak kaptam helyette darálást. Ebben eddig sokkal kevesebbet kellett ölni, ami jó pont:)